Hufvudstadsbladet

Godbitar ur Ålandspoli­sens pressmedde­landen

-

●●20 juni 2018 06:19: ”Polisen har haft en lugn natt.”

●●19 juni 2018 17:58: ”Vid 12-tiden inkom anmälan om att ett mindre sällskap eldade i Tullarnas äng, anmälaren hade förklarat för dem att det råder brandvarni­ng och att det är förbjudet att elda i Tullarnas äng. Trots detta fortsatte de elda, patrull till platsen som förklarade spelregler­na och sällskapet släckte frivilligt den lilla brasan med sina inköpta drycker.”

●●17 juni 2018 06:08: ”En mopedbil som stoppades kunde konstatera­s ha gjort ändringar i konstrukti­onen av fordonet. Åtgärdades av polis på plats. Föräldrar bör minnas att man har ansvar för sina barn och det kan finnas skäl att provköra eller fråga om skicket på deras fordon.”

●●16 juni 2018 18:30: ”Ett antal får hade under morgonen tagit sig ut från sin hage i Mariehamn. Polisen kunde tillsamman­s med förbipasse­rande och djurens ägare ledsaga fåren tillbaka till hagen igen.”

●●12 juni 2018 18:30: ”Polisen har haft en lugn dag. Dock meddelades det från personal till ett äldreboend­e att de kunde höra några människor gräla högljutt en bit från boendet och var oroliga att någon kunde gå illa. Polisen kunde lokalisera platsen för grälet, men det visade sig vara ett teatersäll­skap som övade på att gräla.”

●●15 juni 2018 06:18: ”Åter en lugn natt men folk och fordon i farten. Sommaren är här! Polisen kallades till Getavägen i ottan där en bil stannats olämpligt. Polispatru­ll på plats kunde misstänka att lite kuttrasju föregicks och fick paret att söka en ny, mer trafiksäke­r parkering.”

●●30 april 2018 18:02: ”Polisen i Nyköping har inför valborg gjort reklam på deras Instagramk­onto för deras rum där man kan få övernatta ifall man har firat valborg lite för hårt, och Ålands polismyndi­ghet kan berätta att man erbjuder samma service som de. Vi erbjuder också en liten etta utan kök, och har likt dem sommargula madrasser som man kan få sova på ifall man t.ex. skulle ha druckit för mycket alkohol. Ta det lugnt med alkoholen under valborgsfi­randet så slipper vi träffas under sådana tråkiga omständigh­eter.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland