Hufvudstadsbladet

Internatio­nell atmosfär och mångsidigt utbud i köpcentrum Kamppi

-

Köpcentrum Kamppi har många höjdpunkte­r som inget annat köpcenter i Helsingfor­s, och inte ens hela Finland, har. Här hittar du stans enda Odd Molly och Calvin Clein-affär, landets enda Tommy Hilfiger flaggskepp affär och Nordens enda restaurang­värld med

topprestau­ranger i ett köpcentrum.

I Norden är det ett helt okänt koncept att man hittar exklusiva gourmetres­tauranger i ett köpcentrum där det brukar vara snabbmat som gäller.Restaurang­våningen Kortteli på femte våningen är en succé sedan öppningen i december 2016.

– Feedbacken har varit jättebra! Speciellt våra nordiska kunder är väldigt imponerade. I Norden finns inte motsvarand­e i ett köpcentrum medan asiaterna är vana vid ett bra restaurang­utbud även i shoppingce­ntrum,säger sommeliere­n och krögaren Linda Stenman-Langhoff som tillsamman­s med sin man Filip Langhoff äger och driver ekologiska restaurang Jord.

Utsikten och femte våningens lokaler i sig är något som Linda fascinerad­es av från starten.

– Utsikten var definitivt mest intressant! Man ser inte Helsingfor­s på detta sätt någon annanstans i stan.Vi fick också möjlighet att bygga restaurang­en så som vi ville ha den, här var inga väggar från början, bara cement och stål.

Hela Kortteli med sitt varierande utbud av inhemsk, asiatisk, medelhavs- och Mellanöste­rn-inspirerad cuisine är väldigt speciell.

– Det är mycket bra stämning på hela våningen och det är väldigt internatio­nellt både ur kund- och krögarsynv­inkel.Våra kunder är en god blandning av huvudstads­bor och andra från närregione­n till turister och businessfo­lk.

Det Michelin-belönade krögarpare­t Stenman-Langhoff äger även fine diningrest­aurangen Ask i Helsingfor­s.

–Vi tänker inte i koncept utan ville ha en bra restaurang enligt våra värderinga­r. God mat, casual, bra service och ekologisk.Vi kan inte tumma på det ekologiska, det är så vi jobbar och lever. Jord är definitivt mer casual än Ask.

Paret arrangerar även olika vin- och mathappeni­ngs så som populära Chefs Din- ner där toppkrögar­e från Norden och Europa flygs in för en kväll för att tillreda sin specialrät­t under en fem timmar lång middag på restaurang Jord i Kortteli.

– Konceptet finns på flera ställen i Europa och är ett samarbete mellan restaurang­er. Det är hög nivå med många stjärnkock­ar på plats. Evenemange­t hålls i maj, man vet aldrig vad som händer nästa år! avrundar Linda.

NÅGOT FÖR ALLA Nog hittar du också snabbmat och andra kända cafékedjor i Kampens köpcentrum.Det är det som gör Kamppi så unikt. Här hittar man något för alla åldrar och i alla prisklasse­r och läget är ypperligt.

–Vi valde Kamppi för vår affär för att här rör sig helt klart mest mänskor. Det är centralt. Trots att ändrade busslinjer lite minskat antalet mänskor som strövar i affärer medan de väntar på följande buss så är vi väldigt nöjda, säger Corinne Amin som är försäljare och visualist på superkända svenska klädmärket Odd Molly.

Läget och lokalens utformning är väldigt viktigt för Odd Molly.

– Vi ville ha fönster utåt, lokalen är trevlig och på gatunivå. Många kunder letar sig specifikt hit eftersom det här är vår enda egna affär i hela Helsingfor­s. Just nu har vi rea men nya produkter har redan också kommit in.

Surfromant­iska Odd Molly har ingen specifik målgrupp utan är för såväl gammal som ung.

–Vi har kunder från 15 till 80 år! Och vår speciella inredning lockar även män, speciellt såna i vvs-branschen kommer in och tittar på våra klädställn­ingar som är gjorda av rör, säger Corinna med ett skratt.

Vad är det bästa med köpcentrum Kamppi?

– Här finns allt, det är fräscht och stort.Bra matställen, bra service, stort utbud både billigt och dyrare, mångsidigt för olika typers mänskor allt från skejtare till barhoppare.Terrassern­a är ju jättepopul­ära speciellt nu. Och så finns här ju både busstation, metro och stora mataffärer. SPECIALAFF­ÄRER OCH KÄNDA BRAND I Kamppi hittar du alla kända kedjor så som Hemtex, Indiska, Clas Ohlson, Plantagen och Stadium. Barnen älskar Flying Tiger och BR och flera barnklädsa­ffärer är koncentrer­ade till tredje våningen. Mango, Gant, Benetton, Cubus, Guess, Björ n Borg och Calvin Klein ekiperar både män och kvinnor. Det finns över 150 affärer och Finlands enda Tommy Hilfiger flaggskepp-affär.

– Jag tror att Kamppi är ett väldigt bra val för vårt varumärke. Här är aktiva mänskor, mycket liv och rörelse både i och runt Kamppi och evenemang som vi aktivt tar del i, säger HeidiYli-Pietilä som är butikschef påTommy Hilfiger.

På Narinkens torg utanför köpcentret arrangeras allt från yoga-evenemang till konserter. Att kundunderl­aget är mångsidigt är enbart plus.

–Tommy Hilfigers kollektion är lika mångsidig, för såväl gammal som ung,sportig, fest och vardag. Hit kommer både lokala och turister.Varje vecka har vi kunder som specifikt sökt upp affären och turister som googlat oss och kommer och frågar om vi har ett specifikt plagg som inte finns i deras hemland.

– Det är enkelt att hitta och förbindels­erna samt parkerings­möjlighete­rna är ypperliga. Man kan bekanta sig med affärerna då man väntar på bussen eller är på väg på bio. En på alla sätt levande omgivning,avrundar HeidiYli-Pietilä.

 ??  ?? Fantastisk utsikt. Vyn över Helsingfor­s centrum från femte våningens restaurang­värld Kortteli är oslagbar. Bild från restaurang Jord.
Fantastisk utsikt. Vyn över Helsingfor­s centrum från femte våningens restaurang­värld Kortteli är oslagbar. Bild från restaurang Jord.
 ??  ?? Odd Mollys rör-inredning intressera­r många förbipasse­rande vvs-tekniker.
Odd Mollys rör-inredning intressera­r många förbipasse­rande vvs-tekniker.
 ??  ?? Köpcentrum Kamppi i hjärtat av Helsingfor­s är en mångsidig shoppingup­plevelse och mötesplats för alla åldrar.
Köpcentrum Kamppi i hjärtat av Helsingfor­s är en mångsidig shoppingup­plevelse och mötesplats för alla åldrar.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland