Hufvudstadsbladet

Bottas snabbast och förlänger kontraktet

- FREDRIK AF PETERSENS

Äntligen. Enligt Mercedes motorsport­schef Niki Lauda kommer Valtteri Bottas, även om kontraktet inte är underskriv­et än, att även nästa år köra för det tyska teamet.

– Jag garanterar att Valtteri och Lewis är med 2019 också, säger han i en intervju i den österrikis­ka tv kanalen ORF.

– Och vi förde aldrig en diskussion med Daniel Ricciardo.

För ett år sedan startade Valtteri Bottas Österrikes GP från första rutan och vann. Finländare­n gjorde då en så perfekt start att domarna var tvungna att kolla extra noga om det var tjuvstart eller inte.

I kvalet slog Bottas stallkamra­ten Lewis Hamilton, som står i andra rutan, med 0.019 sekunder.

– Hela helgen har varit bra för mig, säger Bottas.

– Att vi har fått en märkbar uppdaterin­g var en stor hjälp och jag lyckades få ihop ett mer eller mindre perfekt varv. Jag kunde plocka ut max ur både mig själv och bilen.

I Frankrike för en vecka sedan körde Sebasgtian Vettel på Bottas och tongångarn­a var tuffa efteråt. På presskonfe­rensen i Österrike satt de två bredvid varandra och pratade och log som om inget hade hänt för sex dagar sedan. Ett par andra förare är fortfarand­e arga på varandra. De två fransmänne­n Pierre Gasly och Esteban Ocon krockade i första kurvan och det blev en mycket häftig ordväxling efteråt om vem som var den skyldige. Del två på gång på söndag?

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VLADIMIR SIMICEK ?? Valtteri Bottas fick till en så lysande start att domarna var tvungna att kontroller­a om han tjuvstarta­t.
FOTO: LEHTIKUVA/VLADIMIR SIMICEK Valtteri Bottas fick till en så lysande start att domarna var tvungna att kontroller­a om han tjuvstarta­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland