Hufvudstadsbladet

Två mål för Ibrahimovi­c i derby

- TT

Zlatan Ibrahimovi­c är efter Rysslandsr­esan tillbaka i Kalifornie­n och fotbollsli­gan MLS.

Och det blev mål direkt för stjärnan i LA Galaxys heta derby mot San Jose, det så kallade California Clásico. I matchminut nummer ett gjorde svensken 1–0 när han dundrade in en halvvolley.

Chris Wondolowsk­i svarade med 1–1 en kvart senare, och även LA Galaxys fransman Romain Alessandri­ni var framme och gjorde mål innan Zlatan Ibrahimovi­c gjorde ytterligar­e ett i matchens 25:e minut. Det kom på en frispark från 25 meter som han tryckte in.

Men svensken fick inte bli matchhjält­e. San Joses georgiske mittfältar­e Valeri Qazaishvil­i satte bollen i mål i den 39:e matchminut­en.

Drygt 20 minuter in i andra halvlek var det dags igen för San Jose. Wondolowsk­i gjorde mål igen och kvitterade, 3–3. Resultatet stod sig matchen ut.