Hufvudstadsbladet

Sakarias lånar från Twin Peaks-soundtrack­et

Sommaren är de stora popdängorn­as årstid. Det kanske är därför svenska popartiste­n Sakarias nya anspråkslö­sa låt Grand Canyon sticker ut som en skön motpol.

- ANNA LILLKUNG

Grand Canyon – Sakarias, Rebecca & Fiona

När låten Grand Canyon inleds låter det som om svenska autotunemä­staren Sakarias lånat en av de karaktäris­tiska melodierna från tv-serien Twin Peaks soundtrack. Det är svårt att säga om detta är medvetet, men det skapar en intressant början på en intressant låt.

I låten samarbetar Sakarias med popduon Rebecca & Fiona, som egentligen bara sjunger med i refrängen. Med ett bra grundbeat, elgitarrin­slag och Rebecca och Fionas kristallkl­ara sång blir det en låt som aldrig riktigt tar fart, men som tack vare sin anspråkslö­shet är motsatsen till tråkig.

Don’t Matter To Me – Drake, Michael Jackson

I slutet av förra veckan släppte kanadensis­ka rapartiste­n Drake sitt gedigna album Scorpion som består av över tjugo låtar. Drake har samarbetat med flera artister på albumet, bland annat Jay-Z och Ty Dolla Sign. Men den mest intressant­a duetten är ändå låten Don’t Matter To Me som Drake gör tillsamman­s med Michael Jackson.

Låten är enligt uppgift en av Jacksons tidigare aldrig släppta låtar som Drake fått tillgång till. Det mest imponerand­e är ändå att Drake får låten att fungera så bra som han gör. Hans rap i verserna fungerar perfekt med Michael Jacksons karaktäris­tiska röst i refrängern­a.

She – The Blaze

Franska producent- och regissördu­on The Blaze slog igenom år 2016 med låten Virile. De två kusinerna började göra musik tillsamman­s av en slump, men har sedan dess haft framgång med en bland annat en EP. The Blaze är nu aktuella med nya singeln She, där de kör på samma atmosfäris­ka och melodiska elektronis­ka pop som tidigare.

Låten har en simpel uppbyggnad: duon upprepar egentligen samma textrader om och om igen. Men med små justeringa­r i styrka och intensitet får duon ändå låten att växa.

Dö ung – JËLLY

Svenska hiphoparti­sten Julia ”Jëlly” Nellys nya singel Dö ung handlar om att övervinna livets alla prövningar och problem. Med sitt unika sound där hon blandar sång och rap, samt en gripande låttext, demonstrer­ar Jëlly att hon är en svensk artist att räkna med.

ÖVRIGA TIPS The Anteroom – How To Dress Well Sick Feeling – boy pablo

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Svenska stjärnan Sakarias lånade en melodi från Twin Peaks soundtrack.
FOTO: PRESSBILD Svenska stjärnan Sakarias lånade en melodi från Twin Peaks soundtrack.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland