Hufvudstadsbladet

Andersson efter uttåget: ”Det är tungt”

Förbundska­pten Janne Andersson vill vara stolt över VM-turneringe­n – trots besvikelse­n.

-

– Vi ska vara stolta och glada över turneringe­n som helhet, säger den svenska förbundska­ptenen Janne Andersson till SVT.

England blev Sveriges banemän i detta mästerskap. Två engelska nickmål skickade ut Sverige ur VM.

Efter matchen var det, inte helt otippat, en besviken svensk förbundska­pten som tog till orda

– Det är tungt, vi möter ett välorganis­erat lag i dag. Deras första hörnmål sätter matchen, vi blir lite stressade.

Sedan har vi tre jättechans­er i andra halvlek, även om de också har något läge. Sätter vi inte dem så blir det jobbigt.

– Men all heder till killarna för insatsen, men det biter inte riktigt i dag. Vi får inte till det sista, säger Janne Andersson till SVT.

Annars är det ett VM där Sverige övertygat och inte minst överraskat.

Landslaget överträffa­de de flesta förväntnin­gar när man i den sista gruppspels­matchen i VM vann med 3–0 över Mexiko och därmed knep förstaplat­sen i gruppen.

Sedan väntade Schweiz i åttondelsf­inal. Då sköt Emil Forsberg matchens enda mål, med en lite tursam styrning, Sverige vidare till deras första kvartsfina­l i VM på 24 år.

Men nu är VM över för Janne Andersson och hans mannar. Det svenska laget samlades i en stor ring efter slutsignal­en.

Förbundska­ptenen sammanfatt­ar:

– Vi ska vara stolta och glada över turneringe­n som helhet. Det har vi gjort jättebra. Det är viktigt att känna det efter det här som var så surt. Vi är besvikna över dagen men det får gå över, säger Janne Andersson.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/FABRICE COFFRINI ?? Förbundska­pten Janne Andersson har blivit hyllad för att ha fått Sverige att spela som ett kollektiv under VM.
FOTO: LEHTIKUVA/FABRICE COFFRINI Förbundska­pten Janne Andersson har blivit hyllad för att ha fått Sverige att spela som ett kollektiv under VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland