Hufvudstadsbladet

Harry Kane: ”Vi kontroller­ade matchen”

-

De engelska segrarna med Harry Kane i spetsen kände ett ”rus” efter 2–0-segern i VMkvartsfi­nalen mot Sverige. –Det har inte riktigt sjunkit in än. Vi vet att det kommer fler stora matcher men det är en bra känsla, säger Kane i intervjun med BBC efter matchen.

Den engelska kaptenen säger att laget är fullt av självförtr­oende efter att ha avancerat till en VMsemifina­l för första gången sedan 1990.

– Vi kontroller­ade matchen. Vi behöver bara fortsätta göra det vi gör nu. Vi njuter, fansen njuter. Jag är säker på att vi får se filmer senare när fansen njuter av segern, säger Kane.

Kane njuter av segern, men det var en annan Harry som klev fram i lördagens kvartsfina­l. Harry Maguire svarade för sitt första landslagsm­ål.

Det kunde inte ha kommit lägligare. Målet skickar oss vidare i turneringe­n och det var det viktigaste, säger målskytten.

Jordan Pickford gjorde flera avgörande räddningar och jämförs nu med legendaris­ka engelska målvakter som Gordon Banks och Peter Shilton.

– Vi har tagit en match i taget och vi vet vad vi kan. Vi har en stark lagmoral och jobbar hårt för varandra. Det är därför vi vinner med 2–0, säger Pickford efter matchen.

Pickford gjorde bara sin åttonde landskamp mot Sverige, men var inte tagen av stundens allvar utan njuter av att få spela i VM.

– Det är kul, jag är bara lycklig. Det är det här fotboll handlar om, att göra bra ifrån sig på den största arenan. Jag spelar inte under press och blir aldrig nervös, säger han.

– Planen är lika stor här, linjerna är på samma ställe och målen är lika höga som vanligt, konstatera­r 24-åringen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/FABRICE COFFRINI ?? Harry Maguire och Harry Kane firade den förstnämnd­es första landslagsm­ål.
FOTO: LEHTIKUVA/FABRICE COFFRINI Harry Maguire och Harry Kane firade den förstnämnd­es första landslagsm­ål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland