Hufvudstadsbladet

Räikkönen trea trots tidsstraff – ”mitt misstag”

Kimi Räikkönen medgav att han förtjänade ett straff efter att ha kört in i världsmäst­aren Lewis Hamiltons Mercedes.

- HBL-SPT-TT

Drömmen om en femte raka seger på hemmaplan sprack redan i den tredje kurvan för Lewis Hamilton i formel 1-tävlingen på Silverston­e. Britten blev påkörd av Ferraris Kimi Räikkönen och åkte som ett sänkte genom fältet.

Trots det kunde Hamilton köra upp sig till andra plats efter segraren Sebastian Vettel i Ferrari som utökar ledningen i mästerskap­et. Räikkönen fick ett tio sekunders straff, men krigade sig till tredje plats.

– Mina däck låste sig i inbromsnin­gen och jag körde in i Lewis bil bakifrån. Han är förstås besviken, det var mitt misstag, men det händer ibland. Det var en händelseri­k tävling, säger Räikkönen enligt MTV3 Sport.

– Det var mitt misstag. Jag förtjänade straffet. Så jag godkände straffet och fortsatte att kämpa.

Hamilton startade från pole position, men men fick inte alls till starten utan fick se både Ferraris Sebastian Vettel och stallkamra­ten Valtteri Bottas passera. I den tredje kurvan kom sen nästa smäll för Hamilton när han blev påkörd av Kimi Räikkönen i Ferrari. Hamil- ton snurrade och var i stort sett sist i loppet när han kom igång igen.

– Det är en intressant taktik, säger Hamilton och syftar på kollisione­n med Räikkönen.

Trots att Hamilton snurrade och halkade ner till botten av fältet och att Räikkönen straffades var det de fyra stora som gjorde upp om segern. När säkerhetsb­ilen släppte fältet efter en olycka på det 44:e varvet var det stenhård körning mellan kvartetten. Bottas ledde då loppet, men kunde inte stå emot på slutet. Vettel kunde ta hem sin 51:a GP-seger i karriären före Hamilton och Räikkönen. Vettel leder nu mästerskap­et med åtta poäng.

 ?? FOTO:
LEHTIKUVA/ANDREJ ISAKOVIC ?? Kimi Räikkönen (t.h.), Lewis Hamilton och Sebastian Vettel ställde sig på prispallen i Silverston­e.
FOTO: LEHTIKUVA/ANDREJ ISAKOVIC Kimi Räikkönen (t.h.), Lewis Hamilton och Sebastian Vettel ställde sig på prispallen i Silverston­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland