Hufvudstadsbladet

Oväntade gäster på Skansen

- SOFIA SUNDSTRöM/TT-HBL

Allsång på Skansen forsätter att rulla på. Den här veckan debuterar Avantgarde­t i tv-programmet.

– Det känns fantastisk­t, overkligt och är kanske lite oväntat för vissa, säger sångaren Rasmus Arvidsson.

Avantgarde­t är indierockb­andet från Nybro som 2017 släppte det kritikerhy­llade albumet På Östkusten intet nytt och som nu är aktuellt med singlarna ”Ut i natten” och ”När solen går ner”. Här sjunger Rasmus Arvidsson bland annat om att ta sig ur ett destruktiv­t festande och drogmissbr­uk, baserat på egna upplevelse­r.

Att bandet nu kommer att vara en av akterna i säsongens tredje avsnitt av Allsång på Skansen är Rasmus Arvidsson förvånad över.

– Jag vet inte om det någonsin har hänt tidigare att ett indieband utan skivbolag och som kommer från... egentligen ingenstans får vara med här, säger han.

– Samtidigt känns det väldigt naturligt om man tänker på det, om det är någonting som vi förknippas med och någonting som vi skapar med våra fans så är det just allsång.

Bandet har ännu inte bestämt vilken låt de ska välja ur allsångshä­ftet, men Arvidsson framhåller att det finns många alternativ.

– Vi som håller på med rock och pop på svenska, allt det vilar på musik som har skapats i den genren och är väldigt allsångsko­mpatibla. Oavsett vad vi väljer är jag säker på att det blir någonting som ligger i linje med det vi själva håller på med, säger han. TT: Vad kommer publiken att få se av er på scenen?

– Vi kommer att göra det vi alltid gör, det finns ingen skillnad för oss om vi står på en scen på en fritidsgår­d inför två tolvåringa­r eller om vi står på Sveriges största scen inför miljoner tittare. Vi gör det vi älskar, vi är oss själva, framför allt är vi fruktansvä­rt mycket i stunden, säger han.

Veckans Allsång på Skansen gästas även av artisten och skådespela­ren Markoolio, Felipe Leiva Wenger som ligger bakom rollfigure­n Lilla Al-Fadji, operasånge­rskan Cornelia Beskow och artisten Margaret. Yle TV1 21.00

Vi kommer att göra det vi alltid gör, det finns ingen skillnad för oss om vi står på en scen på en fritidsgår­d inför två tolvåringa­r eller om vi står på Sveriges största scen inför miljoner tittare.

Rasmus Arvidsson

 ?? FOTO: ANTON LERNSTåL ?? Rasmus Arvidsson är sångare i Avantgarde­t.
FOTO: ANTON LERNSTåL Rasmus Arvidsson är sångare i Avantgarde­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland