Hufvudstadsbladet

Svar också på sommaren

- SOFIA WESTERHOLM sofia.westerholm@ksfmedia.fi

Även sommartid finns möjlighet för unga att få tips och råd på svenska då livets stora frågor tar över.

Sommaren innebär inte bara sköna semesterda­gar. Stora frågor och funderinga­r försvinner inte trots att skolåret är slut. Därför erbjuder Ungdomsaka­demin Luckan stöd på svenska för ungdomar även sommartid.

Måndagar och tisdagar klockan 19–22 är chatt-tjänster slutapanta.fi öppen. Där kan vem som helst anonymt ställa frågor och dela med sig av tankar och funderinga­r. Nytt i juli är att det också finns med en psykolog som direkt kan svara på ungdomarna­s frågor i chatten.

– Då ungdomarna oroar sig mycket över något har de inte tid att sitta i dagar och vänta på svar, vilket är förståelig­t. Därför finns en psykolog med och ger svar direkt, säger Jessica Lerche från Undomsakad­emin Luckan.

Utöver chattjänst­en kan unga även sända in frågor om vad som helst via tjänsten fråga.fi. Inom en vecka besvarar antingen Luckans personal eller vid behov någon sakkunnig sedan frågan.

– Unga har visat sig vara väldigt glada över att kunna ställa frågor anonymt och dessa frågor bär de på både sommar- och vintertid. De ska också kunna få svar på frågorna trots semesterti­der, säger Lerche.

Lerche tillägger även att nättjänste­rna inte är till för att ersätta hjälp ansikte mot ansikte utan att de är ett gott komplement.

– All hjälp som bara kan ges åt unga med stora funderinga­r är viktig.

Unga har visat sig vara väldigt glada över att kunna ställa frågor anonymt och dessa frågor bär de på både sommaroch vintertid. Jessica Lerche

 ?? FOTO: KSF MEDIA - ARKIV ??
FOTO: KSF MEDIA - ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland