Hufvudstadsbladet

Ojansivu står över VM

- KATARINA KOIVISTO

En av Finlands bästa poängmakar­e i volleyboll Olli-Pekka Ojansivu väljer att stå över världsmäst­erskapet i Bulgarien i september, uppger Yle. Ojansivu motiverar sitt beslut med familjeskä­l.

Ojansivu har de senaste stora mästerskap­en varit en av förgrundsf­igurerna i herrarnas volleyboll­ag. Med sina hårda servar och exakta smashar har han ofta medverkat till att vända förlust till vinst.

Herrarnas landslag har under försommare­n spelat i den europeiska Gyllene ligan där flera rutinerade spelare saknats, även Ojansivu. I slutet av juli är det meningen att sätta ihop det lag som ska represente­ra Finland i VM, som för finländsk del inleds mot värdlandet Bulgarien i Varna den 9 september.

Samuli Kaislasalo som har varit spiker, smashare, i sommarens ligamatche­r är en kandidat till den plats Ojansivu lämnar öppen. Urpo Sivula och Antti Ropponen som stått över försommare­ns liga är två andra möjliga namn. Bägge har erfarenhet av spelet som spikers.

Innan VM spelar Finlands herrar två kvalmatche­r på hemmaplan för att försöka nå nästa års Europamäst­erskap. Också ett par träningsma­tcher mot Japan står på programmet. De matcherna torde visa vem som i första hand tar Ojansivus plats.

Ojansivu återvänder i höst till den inhemska ligan och nybildade Savo Volley. Han har många år av spel i utländska ligor, bland annat i Iran, bakom sig. Senaste säsong spelade han i Turkiet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland