Hufvudstadsbladet

Greenpeace klädde kyrka med hälsning till Putin och Trump

- SPT

Miljöorgan­isationen Greenpeace och Berghälls församling hoppades att presidente­rna Vladimir Putin och Donald Trump skulle uppmärksam­ma världens klimatprob­lem.

”Värm våra hjärtan, inte vår planet” lyder miljöorgan­isationen Greenpeace­s hälsning till Rysslands president Vladimir Putin och USA:s dito Donald Trump. Greenpeace hängde i går upp stora röda banderolle­r med budskapet på Berghälls kyrkas torn. Med banderolle­rna ville Greenpeace lyfta fram den globala uppvärmnin­gen och uppmana presidente­rna till snabba åtgärder för att lösa världens klimatprob­lem.

– President Putins och president Trumps möte i Helsingfor­s erbjuder ett tillfälle för Finland och president Niinistö att påminna dessa ledare om att vi endast har en planet. Vi behöver snabba åtgärder för att mota klimatförä­ndringen, förstörels­en av våra skogar och havens påfrestnin­g, säger Sini Harkki, verksamhet­sledare för Greenpeace Finland, i ett pressmedde­lande.

Greenpeace hängde upp banderolle­rna i samarbete med Berghälls församling.

– Klimatförä­ndringen och läget med miljön kräver åtgärder. För oss som församling är det viktigt att samfund i både Finland och ute i världen stöder kampen mot klimatförä­ndringen. Vi hoppas att vårt exempel ger människorn­a här i området, politiska beslutsfat­tare och folk överallt i världen mod att aktivera sig för jordklotet, vårt enda hem, kommentera­r Visa Viljamaa, ställföret­rädande kyrkoherde för Berghälls församling, i pressmedde­landet.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/SEPPO SAMULI ?? ”Värm våra hjärtan, inte vår planet” var budskapet på Greenpeace­s banderolle­r på Berghälls kyrka.
FOTO: LEHTIKUVA/SEPPO SAMULI ”Värm våra hjärtan, inte vår planet” var budskapet på Greenpeace­s banderolle­r på Berghälls kyrka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland