Hufvudstadsbladet

Woods drömmer om ny majortitel

Drygt tio år efter den senaste titeln drömmer Tiger Woods om att vinna sin 15:e major. Största chansen tror han att finns just i British Open.

- SPT-TT/CARL GöRANSSON

Att USA har dominerat med segrar i de fem senaste majortävli­ngarna är knappast 42-årige Tiger Woods förtjänst. I stället är det ett gäng 90-talister – Brooks Koepka, Jordan Spieth, Justin Thomas och Patrick Reed – som ligger bakom den sviten.

Men Woods ser gärna till att fem raka amerikansk­a segrar blir sex under sin majorvecka på skotsk mark.

– Känslan är mycket bättre än i början av året. Det känns som att jag har en bättre förståelse för mitt spel och min kropp och min sving, mycket mer än på Augusta, säger han på sin välbesökta presskonfe­rens på Carnoustie.

Erfarenhet viktig

Den senaste comebacken efter ryggskadan måste betraktas som lyckad, med en andraplats och en fjärdeplat­s som bäst i år. På den stora majorscene­n är det däremot fortfarand­e länge sedan som Tiger Woods var med och slogs om segern. Den senaste topp 10-placeringe­n kom i just British Open för fem år sedan och den senaste triumfen var i US Open 2008.

British Open, där Woods gör sin första start sedan 2015, är den major där ålder och erfarenhet brukar betala sig allra bäst. Sju av de tio senaste segrarna har varit över 35 år – och det är också på de brittiska öarna som Woods tror på störst chans att vinna en major igen.

– På lång sikt skulle jag definitivt säga ja, eftersom man inte måste slå så långt för att spela på en linksbana. Titta vad Tom (Watson) gjorde på Turnberry när han var 59 år (och nådde särspel om segern 2009), säger Woods.

– Jag har alltid älskat att spela linksgolf. Det är min favoritgol­f att spela, jag gillar den typen av golf eftersom den är så kreativ.

Slog järntrea 300 meter

Woods, trefaldig mästare i British Open, var med på Carnoustie även 1999 (delad sjua) och 2007 (delad tolva). Det föll visserlige­n ett lätt regn mot presstälte­ts tak när en avspänd Woods pratade i tisdags men banan

Jag har alltid älskat att spela linksgolf. Det är min favoritgol­f att spela, jag gillar den typen av golf eftersom den är så kreativ.

Tiger Woods

är torr och studsig inför årets tävling.

– Fairways är snabbare än greenerna, säger Woods och berättar att han slog en järntrea på 300 meter lång under ett av inspelsvar­ven.

– Mycket kommer att handla om att förstå hur man ska spela golfbanan och hur man ska tackla de här förhålland­ena.

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ROSS KINNAIRD ?? Publikintr­esset för Tiger Woods är fortfarand­e enormt trots att amerikanen inte vunnit en major sedan 2008.
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ROSS KINNAIRD Publikintr­esset för Tiger Woods är fortfarand­e enormt trots att amerikanen inte vunnit en major sedan 2008.
 ?? FOTO: TT-AP PHOTO/ALASTAIR GRANT ??
FOTO: TT-AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland