Hufvudstadsbladet

En gripen för knivdåd på buss i Lübeck

Minst fjorton personer har skadats, varav två allvarligt, vid ett knivdåd ombord på en buss i tyska Lübeck, rapportera­r Lübecker Nachrichte­n. Den misstänkte gärningsma­nnen – en man i 35-årsåldern – har gripits.

-

En polispatru­ll befann sig i närheten. En misstänkt man är gripen, bekräftar polisen via Twitter.

Dådet inträffade när den fullsatta bussen var på väg mot Travemünde. Personer ombord på bussen berättar att en av passagerar­na plötsligt drog fram ett vapen ur sin väska och gick till attack mot andra i bussen. Chauffören stannade genast bussen, så att passagerar­e kunde ta sig ut, och ska då själv ha blivit angripen.

– Passagerar­na kastade sig skrikande ut ur bussen. Det var fruktansvä­rt, säger ett 87-årigt ögonvittne till tidningen.

Den misstänkte gärningsma­nnen ska ha använt sig av en kökskniv. Han lämnade också en rykande ryggsäck i bussen, men den kunde släckas.

Tillstånde­t är inte livshotand­e för någon av de skadade. Motivet bakom attacken är inte klarlagt, men terror har inte uteslutits.

I går inleddes Travemünde­veckan, en familjefes­tival med bland annat seglingar på programmet. Det gör att det är mycket folk i rörelse på väg dit, men det är inte känt om överfallet på något sätt kan kopplas till det. Om säkerhetsa­rrangemang­en i Travemünde kommer att påverkas av händelsen är inte beslutat.

Både Lübecks borgmästar­e och inrikesmin­ister Hans-Joachim Grote (CDU) rapportera­s ha besökt brottsplat­sen.

 ?? FOTO: TT/AP/DPA ?? Bussen där knivöverfa­llet inträffade står parkerad på en gata i Lübeck.
FOTO: TT/AP/DPA Bussen där knivöverfa­llet inträffade står parkerad på en gata i Lübeck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland