Hufvudstadsbladet

Norska superstjär­nan Braekhus sätter sina bälten på spel

När den norska boxningsst­järnan Cecilia Braekhus kliver in i ringen i kväll är det långt från hemmaplans­fördel – som hon blev bortskämd med i fjol. Nu möter hon ryskan Inna Sagajdakov­skaja inför 20 000 åskådare på Olympiasta­dion i Moskva.

- HBL-SPT-TT / MARIE CARLSSON

– Jag har ingen aning vad som väntar mig, och det är det som är så spännande, säger Braekhus till NTB.

Men en lite aning har hon. Åtminstone om hur det är att inte ha hemmaplans­fördel. Efter fyra raka matcher i Norge 2016 och 2017 mötte 36-åringen i början av maj i år amerikansk­an Kali Reis i Los Angeles.

Det blev poängseger för norskan, vilket följdes av besvikna tjut från publiken.

– Det är hennes (Sagajdakov­skajas) hemmaplan, det kan man inte komma ifrån. Jag fick en liten försmak av det i Los Angeles så jag vet att jag klarar av det. Jag är inte nervös för att jag ska bryta ihop och jag har rutinen, säger Braekhus.

Cecilia Braekhus är obesegrad efter sina totalt 33 matcher som proffs. Hon är den enda boxaren i världen som innehar alla fem bälten – som samtliga sätts på spel mot Sagajdakov­skaja.

Ryskan har gått sju matcher och är även hon obesegrad när hon nu går ner en viktklass för att möta norskan i weltervikt.

– Hon kommer från en viktklass över mig, och är ganska mycket större. Hon har den typiska ryska stilen, som jag ska vara överlägsen mot, men hon är stenhård. Det här är hennes hemmaplan och det kommer att bli en väldigt bra fajt, säger Braekhus. Norskans plan är kort men tydlig: – Jag ska göra mitt jobb och det är det.

 ?? FOTO: TT / AP PHOTO / CHRIS CARLSON ?? Cecilia Braekhus besegrade amerikansk­an Kali Reis i sin senaste match i maj. Nu ska hon upp i ringen igen.
FOTO: TT / AP PHOTO / CHRIS CARLSON Cecilia Braekhus besegrade amerikansk­an Kali Reis i sin senaste match i maj. Nu ska hon upp i ringen igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland