Hufvudstadsbladet

HIFK-duo besöker svensk klubb

Nikolas Saira och Alexander Albäck visar upp sig i en vecka för IFK Elfsborg.

- HBL

Nikolas Saira och Alexander Albäck kommer att gästa svenska IFK Elfsborg. Boråslaget har vunnit flera svenska mästerskap med sitt representa­tionslag som spelar i Allsvenska­n. Föreningen är känd för sin juniorverk­samhet och har fostrat många spelare som tagit sig ut till europeiska storligor.

HIFK:s organisati­on är glada över möjlighete­n som nu erbjuds åt dessa unga spelare.

– Vi ser detta som ett bevis för att HIFK är en bra organisati­on för unga spelare. Vi vill erbjuda spelare möjlighete­n att utvecklas samt skapa internatio­nella kontakter med tanke på framtiden, säger styrelsens ordförande Christoffe­r Perret i ett pressmedde­lande.

Resan ger spelarna en möjlighet att mäta sig själva emot andra unga spelare i samma situation och samtidigt visa upp sina kun- skaper för gästföreni­ngens ledare. Saira är inte ovan med testperiod­er hos lag utomlands. 19-åringen har tidigare besökt bland annat italienska Udinese. Albäck, 18, är också bekant med svensk fotboll då han spenderade två år i AIK:s akademi innan han flyttade till IFK.

– Jag ser detta som en chans att utvecklas som spelare. En vecka i en klubb utomlands ger mig möjlighete­n att jämföra min egen nivå mot de lokala spelarna och förbereda mig inför min egen proffskarr­iär, säger Saira. Också Albäck är taggad. – Jag vill bli proffs, så jag är väldigt ivrig att få åka och kolla hur jag passar in i spelets tempo där borta, speciellt med tanke på att alla andra runtomkrin­g mig kommer att ha samma mål som jag, säger han.

Inom IFK:s organisati­on är man väldigt nöjda med testperiod­en och även tränarstab­ens insats i utveckling­sarbetet under säsongen.

– Speciellt nöjda är vi såklart med de unga spelarnas utveckling, berättar sportchef Mika Lönnström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland