Hufvudstadsbladet

MTV: Eremenko eftertrakt­ad av två klubbar i Moskva

Roman Eremenko får i augusti börja träna med ett klubblag igen efter en avstängnin­g på två år.

- HBL

I november 2016 åkte den dåvarande finska landslagss­tjärnan Roman Eremenko fast för kokain i ett dopingtest efter en Champions League-match med CSKA Moskva. Den tvååriga avstängnin­gen börjar lida mot sitt slut och enligt MTV vill CSKA ha tillbaka sin mittfältar­e.

Eremenkos kontrakt med CSKA löpte ut förra sommaren och det har framkommit diverse rapporter om hur hans karriär fortsätter. Enligt Yle sade CSKA:s president Jevgenij Giner i april att Eremenko har ett kontrakt med klubben och kommer att börja träna med klubben i augusti. Då dementerad­e Eremenkos pappa Alexei Eremenko uppgiftern­a – det fanns inget kontrakt men nog intresse från flera olika klubbar.

Nu kommer MTV, som baserar sina uppgifter på en artikel på sajten Sports.ru, med rapporter om att CSKA medger att det inte finns något kontrakt än så länge.

– Jag skulle vilja att Roman åter- vänder till CSKA. Men allt hänger inte på oss. Vi har talat med Roman och hans agent och ärendet klarnar inom kort. Jag hoppas att Roman fattar det rätta beslutet, kommentera­r klubbdirek­tören Roman Babajev.

Roman Eremenkos yngre bror, Sergei, spelar numera i Spartak Moskvas organisati­on och det ryktas om att Spartak kunde vara en potentiell destinatio­n för storebror.

– Jag vill inte kommentera andra klubbars angelägenh­eter. Vi vill ha Roman till CSKA. Eremenko och hans agent vet var vi står. Nu måste vi ha tålamod, säger Babajev.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Roman Eremenko tillhörde nyckelspel­arna i herrlandsl­aget innan
■ sin avstängnin­g och lär vara välkommen tillbaka då han återvänder till spel. Arkivbild.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Roman Eremenko tillhörde nyckelspel­arna i herrlandsl­aget innan ■ sin avstängnin­g och lär vara välkommen tillbaka då han återvänder till spel. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland