Hufvudstadsbladet

Ponnyer, hoppslott och musik fyller Hesperiapa­rken

Högklassig barnkultur, tillgängli­g för alla barn – det är syftet med Barnens festival, som fyller Hesperiapa­rken i Helsingfor­s med roligt program hela lördagen.

- PETRA MIETTINEN 029 080 1425, petra.miettinen@ksfmedia.fi

Cyklister och flanörer kommer att notera lördagens stora festival i Helsingfor­s i form av avstängda cykelvägar runt Tölöviken. Arrangörer­na räknar nämligen med uppemot 15 000 besökare till Barnens festival, som nu ordnas för tolfte gången.

Barnens festival är tänkt som en rolig avslutning på sommarlove­t, med program för hela familjen. Hesperiapa­rken fylls med högklassig kultur för barn och besökarna får se, uppleva och pröva på det rika kulturutbu­d som finns i Helsingfor­s.

I det mångsidiga programmet ingår exempelvis ponnyridni­ng, sagogymnas­tik och pyssel där återvinnin­gsmaterial blir nya instrument, sammanlagt femtio föreningar och aktörer deltar och ordnar aktivitete­r för barn.

Det är nu tolfte gången Centralpar­kens juniorhand­elskammare tillsamman­s med evenemangs­byrån Puskapromo­tion ordnar en kulturfest­ival för barn. Deras målsättnin­g är att ordna sommarens roligaste dag för alla barn, oberoende av utgångspun­kt och familjesit­uation. Därför är det fritt inträde till festivalen och alla aktivitete­r.

En annan avsikt med festivalen är att presentera olika hobbyalter­nativ för barnfamilj­er, både kulturella och sportiga alternativ, då olika aktörer finns på plats och visar upp sin verksamhet i sina tält.

Festivalpr­ogrammet pågår mellan klockan 10 och 16 lördagen den 4 augusti, men Hesperiapa­rken kommer att vara avstängd för cykeltrafi­k hela dagen, klockan 6–18. Cyklistern­a rekommende­ras att cykla längs med Mannerheim­vägen runt festivalom­rådet under den tiden. För festivalbe­sökare finns cykelparke­ringar utanför evenemangs­området.

 ?? FOTO: LASTENFEST­ARIT (PRESSBILD) ?? Barnens festival bjuder på ett mångsidigt program i Hesperiapa­rken, det blir allt från musikupptr­ädanden och cirkuskons­ter till hoppslott och verkstäder av olika slag.
FOTO: LASTENFEST­ARIT (PRESSBILD) Barnens festival bjuder på ett mångsidigt program i Hesperiapa­rken, det blir allt från musikupptr­ädanden och cirkuskons­ter till hoppslott och verkstäder av olika slag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland