Hufvudstadsbladet

Tenkanen sexa efter sex starter i VM

Tuula Tenkanen kämpar om OS-plats i seglings-VM i Århus. Också Tuuli Petäjä-Sirén visar att seglaren, trots en paus, fortfarand­e är att räkna med.

- HBL

VM i segling i Danmark fortsatte i går i de flesta klasserna i blåsigt väder. Av de blåvita seglarna presterade Tuula Tenkanen och Tuuli PetäjäSiré­n på god nivå.

Tenkanen kom elfte i den första starten i Laser radial-klassen, men lade i en ny växel och tog segern i den andra starten. Därmed kliver Tenkanen i den sammanlagd­a ställninge­n till sjätte plats.

– Ställninge­n är mycket jämn och allt är fortfarand­e öppet. I guldfinale­n är vi 60 seglare och de 18 bästa länderna tilldelas OS-platser, säger Tenkanen i seglingsfö­rbundets pressmedde­lande.

I RS:X-klassen gjorde Petäjä-Sirén comeback efter att ha fött barn elva veckor sedan. Hon platsade 17:e i första starten, tredje i andra och 20:e i den sista.

– Det var kul att få tävla igen och märka att då valet av rutt är rätt kan jag göra väl ifrån mig. En tävlingsda­g är avklarad och i och med de totalt 14 starterna kan vad som helst ännu ske, kommentera­r Petäjä-Sirén som ligger 27:e för tillfället.

I herrarnas Laser-klass hade Kaarle Tapper en snäppet svårare dag och kom 13:e och 26:e i gårdagens starter. Noora Ruskola och Mikaela Wulff ligger 26:e i 49er FXklassen och Ronja Grönblom ja Sara Ehrnrooth i sin tur på 28:e plats.

– Våra ruttval var inte utmärkta, men känslan är bra inför fortsättni­ngen av tävlingen, berättar Ruskola och Wulff.

 ?? FOTO: SPV / JUKKA SAARIKORPI ?? ■Tuula Tenkanen tog en seger under söndagens starter i Laser radialklas­sen.
FOTO: SPV / JUKKA SAARIKORPI ■Tuula Tenkanen tog en seger under söndagens starter i Laser radialklas­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland