Hufvudstadsbladet

Drama i längdkvale­t: protest och skada

Herrarnas längdkval höll förvånansv­ärt låg nivå. Ändå lyckades finländarn­a Kristian Bäck och Kristian Pulli inte ta sig till final.

- TOMMI WILLBERG

Bara två hoppare över åtta meter och resultatet 771 räckte till final. Herrarnas längdkval bjöd inte på några stora fyrverkeri­er – allra minst för finländarn­as del. Kristian Pulli var svidande nära finalen då hans längsta hopp mätte 768, Kristian Bäcks tre hopp mätte 760, 760 respektive 761.

– Inget hände. Resultatet är vad det är. Det är onödigt att förvänta sig någonting mer då man är i 750-form, säger Vasa IS:s Bäck med en frustrerad min.

Problem med allergier har ställt till det för Bäck i sommar. I Jyväskylä hjälpte regnet och Bäck fick till det i FM-finalen där han hoppade 793, men nu var problemen tillbaka igen.

– Allergiern­a gör det svårt att bygga upp toppformen, säger Bäck.

Bäck gjorde en protest gällande sitt sista hopp, men resultatet ändrades inte. Enligt Friidrotts­förbundet gjordes protesten på grund av att man misstänkte att funktionär­erna mätt hoppet fel.

Pulli skadad

Pulli grämde sig hårt efter kvalet. En vanlig dag hade han klarat 771 men ett misstänkt nervproble­m i lårmuskula­turen ställde till det.

– Det grämer eftersom jag säkert hade haft en bra fart i ansatsen men nu måste jag halta fram. Nivån i tävlingen var sämre än vad jag förväntat mig, säger Pulli.

Han är osäker när han kan tävla igen. Nu måste skadan undersökas.

– Hoppas jag kan tävla snart igen, säger Pulli besviket.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Vasa IS-hopparen Kristian Bäck var frustrerad efter längdkvale­t.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Vasa IS-hopparen Kristian Bäck var frustrerad efter längdkvale­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland