Hufvudstadsbladet

Rötmånad i djurskydds­debatten

-

DJURSKYDD Enligt Karl von Smitten (HBL 2.8) är djurskydd onödigt och han kallar oss som känner empati för djuren för fanatiker. Helt otroligt av en till synes bildad person! Som de flesta vet har forskare och medicinskt utbildade plågat miljontals djur i forskninge­ns namn i årtionden på de mest fasansfull­a sätt. Till all lycka har djurskydd och lagstiftni­ng satt stopp för de grövsta övergreppe­n.

De flesta djuruppföd­are sköter väl om sina djur. Själv har jag rötterna i en bondgård; där gick hönorna ute, likaså kor och grisar då det var möjligt. Det var självklart då även maten de gav oss smakade bättre.

En skärpt djurskydds­lag behövs för dem som inte sköter sig, stressade grisar, kor och höns ger dålig kvalitet och det finns människor utan samvete och empati för de försvarslö­sa. Bra att vi konsumente­r börjar ställa krav och hellre köper ägg från frigående höns etcetera.

Farmor och farfar kallade korna för hon och tjurarna för han, så inte är det något som den moderna urbana människan hittat på, de var födda på 1800-talet.

Likaså behövs djurskydde­t i vargfrågan och när det gäller andra skyddade arter, så att inte dagens lynchmobbm­entalitet tar kål på allt och alla.

Karl – jag har kollat och vet du vad, min tax är en han!

Låt oss sköta om varandra och alla våra djur.

KLAS LINDHOLM

Ekenäs

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland