Hufvudstadsbladet

Inga finländare i stavfinale­n

Varken Wilma Murto eller Minna Nikkanen klarade sig till final i stavhopp.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

Tisdagskvä­llens sena stavkval blev ingen vidare munter tillställn­ing för den finländska duon Wilma Murto och Minna Nikkanen. Båda hopparna klarade 435 men på grund av flera rivningar än tysken Carolin Hingst blev det respass. Nikkanen var tillsamman­s med unga svenskan Lisa Gunnarsson 13:e – med andra ord den första som blev utanför finalen.

Nikkanen var tia då endast tre hoppare – alla utan resultat vid det skedet – återstod. Britten Holly Bradshaw och ryska Anzjelika Sidorova inledde sitt kval först på 450 medan grekiskan Ekaterini Stefanidis första höjd var kvalgränse­n 455.

Alla tre klarade sin inlednings­höjd på första försöket och Nikkanen blev utan finalplats – trots ett mycket bra försök på 445 på sista hoppet. Nikkanens 435 tangerade hennes personbäst­a resultat.

Då Nikkanen hade problem med

■ inlednings­höjden 420 som hon klarade på sista försöket, började Murto strongt. 420 var inget problem för 20-åringen – men på 435 blev det svårt. Hon klarade 435 på sista försöket men var aldrig nära att gå över 445.

– Förstås njöt jag av mästerskap­sstämninge­n men det retar att jag inte gick vidare. Det var inte meningen att det skulle gå så, säger Murto.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Wilma Murto var inte glad efter stavkvalet.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Wilma Murto var inte glad efter stavkvalet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland