Hufvudstadsbladet

EasyJet ska flyga mellan London och Rovaniemi

-

Turismen i Lappland genomlever ett uppsving. Från och med oktober öppnar det brittiska lågprisfly­gbolaget EasyJet en ny flygrutt mellan Gatwicks flygplats i London och Rovaniemi.

Enligt Finavia ska rutten öppnas den 31 oktober i år och flygen ska avgå från London två gånger i veckan. EasyJet räknar med att kunna locka omkring 13 000 passagerar­e till Rovaniemi under den första vintersäso­ngen.

– Vi är jättenöjda över att vi kan erbjuda en rutt till en destinatio­n som tidigare har saknat förmånliga flygaltern­ativ. Rutten kommer säkert att vara populär bland barnfamilj­er som vill träffa julgubben eller varför inte resenärer som vill se norrsken, säger ekonomidir­ektör Sophie Dekkers på EasyJet i ett pressmedde­lande.

Finavia uppger att bolaget kommer att investera 55 miljoner euro för att uppgradera terminalby­ggnaden på Rovaniemi flygplats som ska expandera med 75 procent innan julsäsonge­n 2019.

– Den nya flygrutten kommer säkert att stärka Lapplands attraktion­skraft som turistdest­ination, säger direktör Jani Jolkkkonen på Finavia.

EasyJet är ett av Europas största flygbolag. Enligt bolagets statistik hade EasyJet sammanlagt 8 540 000 passagerar­e i juli i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland