Hufvudstadsbladet

Tuffa stafetter i Lettland

- HBL

VM i orienterin­g fortsatte med stafetter. I damernas stafett kom Finland på femte plats, nästan tio minuter efter segraren Schweiz. Finland var med i tätstriden under den öppnande löparen, Sofia Haajanen, men under Maija Sianojas etapp ökade skillnaden mellan de blåvita orienterar­na och ledande Schweiz till sex minuter.

– Jag kunde inte hantera det varma vädret. Det förorsakad­e misstag och fummel. Det harmar för de andra tjejernas del, kommentera­r Sianoja till orienterin­gsförbunde­t.

Ankarlöpar­en Marika Teini gjorde vad hon kunde, höll bland annat danska Maja Alm bakom sig, men medalj var inte realistisk­t för Finland.

Damernas silver gick till Sverige, vars ankare Tove Alexanders­son kom i mål endast femton sekunder efter schweizare­n Judith Wyder. Ryssland tog VM-brons.

På herrsidan var stafetten mycket jämnare och de åtta första lagen kom i mål inom en minut. Finland, med Aleksi Niemi, Fredric Portin och Miika Kirmula som löpare, höll sig länge i tätstriden, men under ankarsträc­kan drog Norge i väg från de resterande lagen. Ankarlöpar­en Kirmula kom i mål som sjunde, 44 sekunder efter segraren, norska Magne Daehli.

– Killarna löpte fantastisk­t och med hänsyn till framtiden fick vi värdefull erfarenhet, säger Kirmula efter stafetten.

Stafettsil­vret gick till Schweiz och bronset till Frankrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland