Hufvudstadsbladet

Man slog pojke i huvudet med en yxa i Karis

Vid sextiden på torsdag kväll fick polisen larm om en man som slagit en pojke i huvudet med yxa i Karis. Pojken har inga livshotand­e skador.

- SPT/LINNEA DE LA CHAPELLE

– Han slog med baksidan, den trubbiga sidan av yxan och pojken fick ett några centimeter stort sår i huvudet, säger Mats Sjöholm, kriminalko­mmissarie och undersökni­ngsledare vid polisinrät­tningen i Västra Nyland.

Då polisen anlände till platsen hade den misstänkta gärningsma­nnen redan avlägsnat sig. Pojken som är född på 2000-talet fördes med ambulans till sjukhuset.

– Han har inga livshotand­e ska- dor. Tur i oturen att det gick bra för pojken, säger Sjöholm.

Några timmar efter incidenten fick polisen ett nytt samtal om samma man som härjade på gågatan i Karis.

– Han slog sönder skylfönste­r vid ett apotek, en bank och en restaurang, säger Sjöholm.

Igen hann mannen avlägsna sig innan polisen var på plats. Snabbt fick de ändå veta i vilket höghus mannen befann sig.

– Han vägrade först komma ut så vi fick bryta dörren och hota med tvångsmede­l för att gripa honom. Inga tvångsmede­l behövde ändå användas, säger Sjöholm.

Den misstänkta gärningsma­nnen är i 40-årsåldern och bosatt i Karis. Han är bekant för polisen sedan tidigare. Polisen har nu överlåtit honom till hälsovårds­myndighete­rna.

Fallet utreds som grov misshandel, skadegörel­se och innehav av farligt föremål.

Gårdagens händelser har väckt oro och diskuterat­s aktivt på sociala medier. Kriminalko­mmissarie Mats Sjöholm säger ändå att det inte finns någon orsak till rädsla.

– Det är väldigt ovanligt att någon har med en yxa och slår någon på allmän plats. Det här är ett enskilt tragiskt fall, säger Sjöholm.

 ?? FOTO: SPT/JENNY BLOMQVIST ?? Polisen grep den misstänkta mannen på torsdag kväll i ett höghus i Karis. Bilden är från ett annat tillfälle.
FOTO: SPT/JENNY BLOMQVIST Polisen grep den misstänkta mannen på torsdag kväll i ett höghus i Karis. Bilden är från ett annat tillfälle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland