Hufvudstadsbladet

Neziri 0,004 sekunder från EM-final

Fyra damer löpte tiden 12,94 i semifinale­rna på den korta häcksträck­an. Nooralotta Neziri var den första som blev utslagen ur EM-finalen – med en skillnad på fyra tusendelar. – Hur kan det gå så här? undrar Neziri.

- TOMMI WILLBERG

– Hur kan det gå så här? En hundradel? utbrister Nooralotta Neziri efter torsdagskv­ällens EM-semifinal på 100 meter häck.

För att vara exaktare: inte en hundradel, utan ännu mindre. Neziri slängde sig mot mållinjen jämsides med polskan Karolina Koleczek och bägge klockades för 12,94. De officiella tiderna efter målfotot blev 12,931 för Koleczek och 12,935 för Neziri. Dessutom trängdes ytterligar­e två damer på tiden 12,96, en respektive tre tusendelar långsammar­e än Neziri.

– Slutet löpte jag svinbra. Jag trodde att jag kom i mål som trea. Kan ni tro på det här?

Neziri skakar på huvudet. Hon är missnöjd men har ändå ett leende på läpparna.

– Efter målgången tänkte jag bara: ”hoppas jag är trea, hoppas jag är trea”. Så såg jag att polskan namn var det tredje på tavlan och att hennes tid var 12,94. Och jag var fyra på samma tid. Det är inte sant, säger Neziri.

25-åringen grämer sig över att hon inte lyckades göra en normaljämn prestation. I år har hon tre gånger löpt snabbare än 12,94. Niondeplat­sen och tiden 12,94 är hennes bästa resultat i ett stort mästerskap.

– Jag kom i mitt livs bästa EMform. Om två år ska jag inte längre vara en sömnig startare, säger Neziri och syftar på sin svaghet: att komma i väg från startblock­en.

– Jag tycker jag presterade bra. Men jag tror att jag ännu gråter i min besvikelse i kväll.

Med tanke på all drama behärskar Neziri sina känslor tappert.

– Det känns som att jag växt som en idrottare. Livet fortsätter, säger hon med ett leende.

Hurskes spådom blev sann

Reetta Hurske kom inte nära sin bästa nivå i semifinale­n. Hennes saldo blev en 18:e plats med tiden 13,20 då hon i år klarat 13,11. Hon förbättrad­e sitt resultat från EM i Amsterdam för två år sedan med tre placeringa­r.

– Jag är ok-nöjd. Tiden hade fått vara femton hundradela­r bättre, säger Hurske.

Hurske känner medlidande för Neziri.

– På uppvärmnin­gsområdet sade jag att i dag avgör hundradela­rna. I går var de på min sida. Synd att det i dag gick så här för henne.

I finalen drog vitryskan Elvira Herman (12,67) det längsta strået. Tyskorna Pamela Dutkiewics (12,72) och Cindy Roleder (12,77) tog hand om resten av medaljerna. Neziris årsbästa 12,86 hade räckt till en fjärdeplat­s i finalen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Fyra tusendelar skiljde Nooralotta Neziri från karriärens första EM-final.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Fyra tusendelar skiljde Nooralotta Neziri från karriärens första EM-final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland