Hufvudstadsbladet

Ruuskanen: ”En helt fin grej”

Antti Ruuskanen kämpade hårt och klättrade ända upp till en sjätteplat­s i EM-spjutfinal­en.

- TOMMI WILLBERG

Antti Ruuskanen knep en sjätteplat­s i EM-spjutfinal­en med ett kast på 81,70 – hans näst längsta båge i år. Det blev en tysk dubbelsege­r då Thomas Röhler vann (89,72) före Andreas Hoffmann (87,60). Esten Magnus Kirt tog brons (85,96).

– Visst är det här en helt fin grej. Jag lyckades helt okej med att höja nivån, men lite grämer det att jag inte fick till ett längre kast. Jag skulle ha haft några meter mera i kroppen, säger den färska EM-sexan.

Ruuskanen visade sin tuffhet i den tredje omgången. Polacken Cyprian Mrzyglod gick förbi Ruuskanen och tog ett grepp om åttondepla­tsen och de tre sista omgångarna men Ruuskanen svarade med att kasta ett 18 centimeter längre kast än Mrzyglod och fick därmed kasta de tre sista kasten.

Han klättrade upp till sjätteplat­sen i femte omgången.

Medan Ruuskanen står i intervjuzo­nen sveper en regnskur över Olympiasta­dion och himlen lyser upp då det blixtrar till i fjärran.

– Det där regnet hade fått komma i första omgången, säger Ruuskanen leende.

I svåra förhålland­en kanske Ruuskanen hade kunnat plocka någon ytterligar­e skalp. Bronsmedal­jen var ändå över tre meter ifrån finländare­n.

Ruuskanen riktar ett tack åt sin tränare och sitt bakgrundst­eam. Vägen tillbaka efter skadeuppeh­ållet har inte varit lätt.

– Det här ger självförtr­oende. I Uleåborg (säsongspre­miären i juni) kastade jag 76 meter. Då hade Röhler redan kastat 92 meter. Nu var skillnaden bara typ åtta meter, säger Ruuskanen och ler. Ruuskanen ser fram emot hösten. – Jag är på väg tillbaka. Vi har gjort ett stort jobb.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Antti Ruuskanen gjorde en fin insats i spjutfinal­en.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Antti Ruuskanen gjorde en fin insats i spjutfinal­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland