Hufvudstadsbladet

Erdogan varnar USA

- TT

En uppretad president Recep Tayyip Erdogan slår tillbaka mot USA och dess president Donald Trump. Relationen mellan de båda Nato-länderna har de senaste veckorna blivit allt mer frostig.

– Ni borde skämmas, ni borde skämmas. Ni byter er strategisk­e partner i Nato mot en präst, säger en ilsken Erdogan med adress till Vita huset under ett besök i staden Unye.

Med ”präst” avses Turkiets terroråtal mot den amerikansk­e pastorn Andrew Brunson, vilket har fått USA att införa sanktioner mot turkiska ministrar. Och Brunson är enbart en av flera trätopunkt­er. I fredags flaggade Donald Trump för fördubblad­e tullavgift­er på turkiskt stål och aluminium.

Erdogan säger att USA har vänt Turkiet ryggen och att det är fel av Washington DC att komma med hot, enligt nyhetsbyrå­n Reuters. Kommentare­rna fälls timmar efter att den turkiske presidente­n publicerat en debattarti­kel i tidningen New York Times : Om inte USA anstränger sig för att förbättra relationen till Turkiet så kommer regeringen i Ankara att börja se sig om efter andra vänner, heter det bland annat i texten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland