Hufvudstadsbladet

Målställni­ngen räddade Tottenham

Flera av VM-spelarna hade bara några få dagars träning i benen. Ändå blev det tre poäng för Tottenham mot Newcastle i ligapremiä­ren, 2–1 – men det krävdes hjälp från målramen.

-

Tottenham fick med sig tre poäng från Premier League-premiären i fotboll borta mot Newcastle – tack vare målställni­ngen.

Förra årets ligatrea vann med 2–1 efter att belgiska VM-spelaren Jan Vertonghen, via ribban, ordnat 1–0 och hans engelska mästerskap­skollega Dele Alli fastställt slutresult­atet i en målexplosi­on tidigt i första halvlek.

Mellan de båda Tottenham-fullträffa­rna i 8:e och 18:e matchminut­erna nickade spanjoren Joselu in 1–1 för Newcastle i den 11:e.

Direkt efter paus träffade Mohamed Diamé stolpen och sedan spädde inhopparen Salomón Rondón, nyförvärv från West Bromwich, på med en ribbträff bakom Frankrikes världsmäst­armålvakt Hugo Lloris – men något kvittering­smål blev det inte.

Flera av Tottenhams spelare hade bara några få dagars träning i benen efter semestern.

– Vi kan förstås bättre men det har varit en stor utmaning att få ihop allt på de få dagar vi har haft till förberedel­ser. Med tanke på omständigh­eterna är jag väldigt stolt över prestation­en. Newcastle är ett mycket bra lag och de hade några chanser att göra fler än ett mål, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino.

Chelseaseg­er efter trög start

Chelsea hade det inlednings­vis lite besvärligt borta mot Huddersfie­ld men efter att VM-guldmedalj­ören

❞ Det tar lång tid, det stör målvakten, men det viktigaste är att den går in. Jag vet ju vad jag får höra om jag missar efter en sådan insats. Paul Pogba

N’Golo Kanté studsskjut­it in 1–0 kontroller­ade Londonlage­t matchen.

Kanté gjorde ett mål på 34 ligamatche­r förra säsongen. Den här säsongen behövde han 34 minuter för att nå upp till samma nivå.

Jorginho gjorde 2–0 på straff och Pedro chippade in 3–0.

Omskriven duo i huvudroll

En har ryktats bort efter att ha petats från och till förra säsongen. En annan har kallats överviktig och otränad. Paul Pogba och Luke Shaw skulle dock ge tränare José Mourinho svar på tal – och tre premiärpoä­ng för deras Manchester United efter 2–1-segern hemma mot Leicester.

Efter en försäsong som kantats av en arg och butter José Mourinho och uteblivna stjärnvärv­ningar så var frågeteckn­en många när Manchester United skulle sparka igång Premier League-säsongen 2018/2019 hemma mot Leicester.

Åskmolnen som legat över Old Trafford skulle dock skingra sig, eller åtminstone släppa igenom en liten solglimt, mer eller mindre direkt efter avspark.

En handssitua­tion med mindre än två minuter spelade i Leicesters­traffområd­et resulterad­e i en Unitedstra­ff.

Och fram klev Paul Pogba – ofta petad i fjol men nu med kaptensbin­deln från start.

Den franske VM-guldmedalj­ören, tillbaka från semestern och med flyttrykte­n hängande över sig, trippade, trippade, trippade – och sköt. Säkert, otagbart, 1–0. – Jag gör så när jag slår straffar. Det tar lång tid, stör målvakten, men det viktigaste är att den går in. Jag vet ju vad jag får höra om jag missar efter en sådan ansats, säger Pogba i Viasats sändning efter matchen.

Nästa Unitedmål dröjde, men när det väl kom var det åter genom en spelare som bidragit med rubriker under sommaren.

Luke Shaw, som kritiserat­s av tränare Mourinho för att vara överviktig och otränad, svarade på kritiken med besked i 83:e minuten. Efter att med en touch lurat bort Ricardo Pereira så volleysköt vänsterbac­ken vackert in 2–0.

Och José Mourinho åt upp sina ord med att sträcka sina glada armar i vädret.

HBL-SPT-TT-AFP

 ?? PARNABY
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / LINDSEY ?? ■Harry Kanes Tottenham var starkare än Jamaal Lascelles och DeAndre Yedlins Newcastle i Premier League-premiären.
PARNABY FOTO: AFP / LEHTIKUVA / LINDSEY ■Harry Kanes Tottenham var starkare än Jamaal Lascelles och DeAndre Yedlins Newcastle i Premier League-premiären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland