Hufvudstadsbladet

Lipsanen: Jag satsade allt men kom inte längre

Simo Lipsanen var bister efter att ha missat de tre sista hoppomgång­arna med två centimeter.

- TOMMI WILLBERG

Simo Lipsanen slogs ut från EM-finalens tre sista hoppomgång­ar. Före tredje omgången var 22-åringen nia men hans tredje hopp på 16,46 lyfte honom till åttondepla­tsen som hade gett honom tre hopp till. Men allt slutade på ett sunkigt sätt då fransmanne­n Jean-Marc Pontvianne petade ner Lipsanen i resultatli­stan med ett hopp på 16,61. Lipsanen kom nia och missade finalomgån­garna med ynka två centimeter.

I och med att Lipsanen var den sista finländare­n i EM blev det klart att Finland för första gången sedan EM i Budapest 1966 blev utan en medalj. Att Lipsanen visste att han är det sista framgångsh­oppet påverkade honom inte.

– Jag har inte följt medierna under mästerskap­en. Jag var varken nervös eller kände någon press. Det kändes bra men inte ens det hjälpte, säger Lipsanen.

I kvalet hoppade Lipsanen 16,51 och hans årsbästa är 16,84. Guldet gick till veteranen Nelson Evora (17,05) som var den enda mannen som kom över 17 meter. Alexis Capello kom tvåa på 16,93 och Dimitrios Tsiamis trea på 16,78.

– Situatione­n är vad den är. I dag kunde jag inte nå de där resultaten. Det här är ett mästerskap och medaljerna delas ut på de sista hoppen. Förstås är det här en besvikelse. Min målsättnin­g var högre än det här. Jag satsade allt men kom inte längre. I mästerskap jagar man alltid den stora fisken. Men det lyckades inte i dag.

Lipsanen har svårt att ens blicka framåt just nu. Niondeplat­sen är en stor besvikelse för trestegsta­langen.

– Nog finns det väl några tävlingar kvar ännu, säger han om resten av friidrotts­säsongen 2018.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Simo Lipsanen blev besviken i EM-finalen.■
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Simo Lipsanen blev besviken i EM-finalen.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland