Hufvudstadsbladet

Misstänkta mördaren ansåg att han fick lägre lön än andra

- SPT

Motivet till mordet i Söderkulla i Sibbo i juli är fortfarand­e suddigt. Den misstänkta gärningsma­nnen var åtminstone missnöjd med sin lön.

– I förhören har det framkommit att den misstänkta gärningsma­nnen upplevde att han fick lägre lön än de andra anställda, säger förundersö­kningsleda­ren, kriminalko­mmissarie Mikko Minkkinen vid Östra Nylands polis.

Minkkinen minns inte på rak arm om detta har uppgetts av en eller flera personer. Förhören kring Sibbomorde­t fortsätter fortfarand­e. Något annat motiv för dådet finns fortfarand­e inte.

Den misstänkta gärningsma­nnen jobbade med placeringa­r vid arbetspens­ionsbolage­t Ilmarinen fram till 2016 då han sade upp sig. Han misstänks ha mördat sin före detta chef i Söderkulla i Sibbo den 23 juli.

När polisen försökte gripa den misstänkta gärningsma­nnen en vecka senare i Helsingfor­s sköt han först mot polisen genom lägenhetsd­örren, varefter han sköt sig själv.

I och med att den misstänkta gärningsma­nnen är död kommer fallet inte att gå till åtalsprövn­ing efter att förundersö­kningen är klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland