Hufvudstadsbladet

Drakarna svävar över Esbo på lördag

- PETRA MIETTINEN

Esbo stad firar 20 år av vänortssam­arbete med Shanghai på lördag. Dagen till ära bjuds Esboborna på drakuppvis­ning för hela familjen i Oitans.

Under våren har Esboborna haft möjlighet att delta i tre olika verkstäder för att där tillverka egna drakar under ledning av Finlands draksällsk­ap.

Dessa verkstäder har ordnats på barnens konstcentr­um Lilla Aurora, på ungdomsfes­tivalen Espoolive och under Street Art-veckan. Sammanlagt tillverkad­es cirka 500 drakar under verkstäder­na.

På lördag kommer drakarna, som gjorts med inspiratio­n från den kinesiska kulturen, att flyga över Oitans friluftsom­råde. Det blir uppvis- ningen Se den flyger! när Draksällsk­apet flyger med sina stora drakar och så har familjer möjlighet att få hjälp med att flyga sina egna drakar. Publiken får samlas på gräsplanen för att se uppvisning­arna.

Lördagen blir en familjedag vid Oitans med drakförsäl­jning och kafé. Stadens skåpbil Ung i Esbo ordnar program för både barn och unga.

20-årsjubilee­t av vänskapen mellan städerna Esbo och Shanghai firas klockan 13–16 lördagen den 18 augusti vid friluftsom­rådet på Gunnarsväg­en 33–39.

Det är fritt inträde till parken. Vid dåligt väder måste drakflygni­ngen ställas in.

 ?? FOTO: ESBO STAD ?? Drakarna fladdrar över Oitans i Esbo på lördagseft­ermiddagen.
FOTO: ESBO STAD Drakarna fladdrar över Oitans i Esbo på lördagseft­ermiddagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland