Hufvudstadsbladet

Juventus större favorit än i fjol

Napoli tappade tränaren Sarri, Milanoklub­barna är ojämna och inte heller från Rom kommer något reellt hot mot Juventus som lär knipa en åttonde titel på raken.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

1. JUVENTUS. Ser definitivt starkare ut än i fjol. Cristiano Ronaldos målprodukt­ion gör laget till en seriös aspirant på Champions League-titeln. Värvat bra. Men Buffon saknas mellan stolparna. 2. ROMA. Tappat Nainggolan och Alisson men laget ser ändå utmärkt ut. Robin Olsen axlar ett tungt ansvar mellan stolparna. Intressant att se om Javier Pastore lyckas blåsa liv i en karriär som höll på att självdö i PSG. 3. INTERNAZIO­NALE. På pappret ser allt bra, till och med utmärkt ut. Med de relativt nya ägarna och deras tjocka plånböcker har klubben förstärkt rejält. Inter brukar dock vara en mästare på att lägga krokben för sig själv. 4. NAPOLI. Maurizio Sarri stack, Carlo Ancelotti tog över. En oerhört systematis­k och underhålla­nde fotboll byttes ut mot Ancelottis dito där spelarna har större friheter. Ancelottis kurva pekar neråt. Så också Napolis. 5. LAZIO. Tappade nyckelspel­aren Felipe Anderson till West Ham men laget är kompakt och väldrillat under underskatt­ade Simone Inzaghis ledning. 6. MILAN. Caldara och Higuaín är de främsta nyförvärve­n och svängdörra­rna har gått flitigt på Milanello. Gennaro Gattuso är en klubbikon men tränarpost­en brukar vara blåsig i den forna storklubbe­n. 7. ATALANTA. Discipline­rat värre. Tränaren Gian Piero Gasperini hör till de bästa i landet. Bergamoklu­bben tappade några nyckelspel­are men nyförvärve­n och tryggheten inom laget håller dem på övre halvan. 8. TORINO. Ser ljust ut för den klassiska klubben. Andrea Bellotti är kvar och dessutom frisk. Det innebär problem för motståndar­nas försvar. Meite, Rincon och Niang bra nyförvärv. 9. FIORENTINA. En gång i tiderna en utmanare till de allra största. De tiderna känns rätt avlägsna i Florens. Tappade Kalinic men fått in Pjaca och Gerson. 10. SAMPDORIA. Tia i fjol och något liknande kan det bli nu om tränaren Marco Giampaolo hittar på ett sätt att täppa till luckan efter Lucas Torreira. Albin Ekdal glänste i VM men skador brukar ställa till det för svensken.

11. GENOA. Den andra Genuaklubb­en ska på pappret tävla om ungefär samma placeringa­r som lokalkonku­rrenten Sampdoria. Tappat Mattia Perrin till Juventus. Det känns. Hade ruskiga problem med målskyttet i fjol. 12. BOLOGNA. Filippo Inzaghi tog över efter sparkade Roberto Donadoni. Det är det mest anmärkning­svärda som hänt under sommaren. Målvakten Skorupski och anfallaren Falcinelli de tyngsta nyförvärve­n. Tappat Simone Verdi till Juve. 13. CHIEVO. Lite turbulent sommar med misstänkt fiffel i kulisserna. Perparim Hetemaj kan som vanligt räkna med en massiv roll på mittfältet. Klarar nytt kontrakt utan större problem. 14. UDINESE. Rolando Mandragora ska bidra med defensiv stadga på det centrala mittfältet och hjälpa ett försvar som i fjol läckte som ett såll. Dagarna då Udinese hade spelare i världsklas­s verkar oåterkalle­ligen vara förbi. 15. SASSUOLO. Kan bära eller brista. Mycket beror på om rutinerade Kevin-Prince Boateng hålls frisk och motiverad. Roberto de Zerbi är ett intressant tränarnamn. 16. PARMA. Tillbaka i finrummet efter en längre paus. Misstankar om uppgjorda matcher läckte ut under våren och uppladdnin­gen har knappast varit den optimala. Men om kollektive­t kan vända motgångarn­a till en styrka kanske det kan gå vägen. 17. EMPOLI. Nykomling och klassiskt hisslag. Antonio La Gumina kom från Palermo för tio miljoner euro och anfallaren måste lyckas. Annars blir det hissen ner. 18. CAGLIARI. Nära att åka ut i våras men resultaten i träningsma­tcherna under nya tränaren Rolando Mara har varit hyfsat lovande. Veteranen Darijo Srna bidrar med vinnarment­alitet och rutin. 19. SPAL. Klarade till mångas överraskni­ng nytt kontrakt men frågan är om blixten slår ner på samma ställe två gånger? Sauli Väisänen får kämpa hårt för speltid. 20. FROSINONE. Romantiker­n säger ja, realisten nej. Trots en del hyfsade nyförvärv känns det som att klubben från staden 75 kilometer sydost om Rom får det väldigt svårt i detta sällskap.

Ruutu sänder serie A säsongen 2018-2019.

Cristiano Ronaldos målprodukt­ion gör Juventus till en seriös aspirant på Champions League-titeln.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP PHOTO/ANTONIO CALANNI ?? Med Cristiano Ronaldo i sina led är Juventus en ännu■ större favorit än vanligt.
FOTO: AP PHOTO/ANTONIO CALANNI Med Cristiano Ronaldo i sina led är Juventus en ännu■ större favorit än vanligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland