Hufvudstadsbladet

Kane bröt förbannels­e och Bayern levde farligt

-

Spurs fick jobba riktigt hårt för att slå ett välspeland­e Fulham som fått en resultatmä­ssig olycklig inledning på säsongen med två raka förluster. Spelmässig­t finns det däremot mycket som är bra i nykomlinge­ns spel. Lär lossna förr eller senare.

Lossnade gjorde det alltså för Harry Kane. För första gången hittade han rätt i Premier League i augusti, ett märkligt facit för en prickskytt av Kanes rang.

Före 3-1-målet mot Fulham hade skyttekung­en från VM gjort 15 ligamatche­r och 1069 minuter utan mål i augusti. Dylika siffror kan sätta sig på psyket hos vem helst. Att målet betydde mycket märktes. Sällan har ett 3-1-mål mot Fulham firats så vilt av Tottenham.

Målet var ett skyttekung­s. En behärskad bredsida som smekte stolroten bakom målvakten Fabri.

Smakstart på säsongen för Spurs som tagit två raka segrar.

Mer överraskan­de att också Bournemout­h gjort det. Mot West Ham vände man 0-1 till 2-1 efter paus.

Hammers har inlett med två raka förluster och hittar inte nya tränaren Manuel Pellegrini på något defensivt snart kommer det inte att vända. Liverpool vände ut och in på West Ham i premiären och det var de öppna svängdörra­rnas dag också mot Bournemout­h. Callum Wilson sprang ifrån fyra West Ham-försvarare före sin kvittering och vid 1-2 vet ingen vad Angelo Ogbonna sysslade med. Vaken var han inte.

Finns många oroväckand­e signaler i Hammersläg­ret. Fyra varningar under den sista kvarten skvallrar om lite bristande disciplin och om att allt inte är frid och fröjd i ett lag som på pappret definitivt ska aspirera på en plats i Europa.

Med många tunga nyförvärv i somras och med meriterade Pellegrini vid spakarna skulle detta bli säsongen då Hammers studsade tillbaka.

Det kan det fortfarand­e bli men då måste inställnin­gen i defensiven bli en helt annan.

På pappret ser allt bra ut men det verkar ligga något av en förbannels­e över Hammers som slutade 13:e i fjol och elva året före. Efter sjunde platsen våren 2016 har det varit turbulent och svajigt inom klubben. Intressant att följa utveckling­en. Arsenal i nästa omgång är knappast någon drömmotstå­ndare.

I Tyskland stångade sig storklubbe­n Bayern München sig blodigt mot ett tappert kämpande Drochterse­n/Assel. Bayern hade ägde boll 75-procentigt, hade 15-3 i avslut, 11-0 i hörnor och matchade absolut bästa manskap men tvingades ändå vänta i över 80 minuter före ett förlösande 1-0 av Robert Lewandowsk­i.

Målet betydde avancemang i tyska cupen men någon särskilt övertygand­e bild gav inte Bayern. Tränaren Niko Kovac,som tog över efter avgudade Jupp Heynckes, var ett måsteval då Bayern inte fick de namnen klubben ursprungli­gen var ute efter.

Den forna toppspelar­en Kovac har gjort en hyfsat bra karriär också som tränare men om kontrollfr­eaket är tillräckli­gt bra för jätteklubb­en återstår att se.

Insatsen i cupen väckte diverse frågor. Hoffenheim väntar i ligapremiä­ren på fredag.

Augusti och Harry Kane har varit en snudd på traumatisk kombinatio­n för den sistnämnde. Återstår att se vilken effekt den brutna förbannels­en får för Tottenham.

JONAS VON WENDT

reporter

 ?? LEHTIKUVA/ IAN KINGTON ?? Harry Kane kan göra mål också i augusti.■
LEHTIKUVA/ IAN KINGTON Harry Kane kan göra mål också i augusti.■
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland