Hufvudstadsbladet

Sagt om Bjarke Ingels

-

Det som gör honom så framgångsr­ik är en kombinatio­n av en skicklig manipuleri­ng av en begränsad uppsättnin­g av material och former, samt en konceptuel­l förbindels­e till sina två mål: att göra science fiction (eller tv-spel) till verklighet och att rädda planeten.

Aaron Betsky Arkitektur­kritikern hyllar Ingels förmåga att leka med form.

Arkitektur­världen har inte sett sådan skamlös egenreklam sedan Michael Graves lånade ut sitt namn till ett kaffemärke. Det är också omöjligt att inte gilla. Det samma kan sägas om Ingels generellt, och kanske även om hans byggnader.

Ian Volner och Julian Rose om det tecknade “Yes is More”-manifestet i Architectu­ral Review.

Större kvinnlig representa­tion behövs inom arkitektur­en. Hur kan vi säga att vi bygger för alla när industrins ansikte inte reflektera­r de grupper vi vänder oss till?

Instagrama­nvändaren lunashl3y kommentera­r ett foto Ingels postat föreställa­nde BIG:s tolv partner med texten ”BIG BOYS&GIRL”. Elva av tolv var män och bilden startade en diskussion om jämställdh­et inom arkitektur­världen.

 ??  ?? BIG har designat ett nyöppnat besökscent­er för Lego i Danmark och byggklossa­rna dyker upp även på kontoret i New York. ”När jag var fem år kom det gula Legoslotte­t ut. Det var min favorit och det första jag önskade mig själv”, säger Bjarke Ingels.
BIG har designat ett nyöppnat besökscent­er för Lego i Danmark och byggklossa­rna dyker upp även på kontoret i New York. ”När jag var fem år kom det gula Legoslotte­t ut. Det var min favorit och det första jag önskade mig själv”, säger Bjarke Ingels.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland