Hufvudstadsbladet

ÅSS segrare i seglingsli­gan

- HBL

Årets seglingsli­ga tävlades i J70-klassens båtar och deltävling­arna seglades i Mariehamn, Vasa och den sista i helg i Helsingfor­s. Både deltävling­ssegern och titeln som bästa båtklubb i Finland gick till Åländska Segelsälls­kapet, ÅSS, efter ett spännande avslut.

Inför den sista starten stod allt ännu öppet då ÅSS och Nyländska Jaktklubbe­n, NJK, låg på delad förstaplat­s med lika många poäng. I den avslutande seglatsen var det dock ÅSS som höll nerverna i styr och tog segern medan NJK, som segrat i de fem senaste starterna, tappade greppet och platsade femma. Därmed kröntes ålänningar­na som den bästa båtklubben anno 2018.

– Det har varit tuffa starter med fyra till fem lag som varit med i tätstriden ända till mållinjen. En otroligt stark besättning har gjort att vi till slut kunnat knyta ihop säcken, säger vinnarlage­ts skeppare Björn Hansen på Finska Seglingsli­gans Facebooksi­da.

Silvret gick till NJK och bronset till Turun Pursiseura. Fjärdeplat­sen togs av Airisto Segelsälls­kap. Dessa fyra bästa klubbar får försöka kvala för Finland i Sailing Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland