Hufvudstadsbladet

Skadeskugg­a över ödesmatche­r

Just nu är läget allt annat än positivt för fotbollsda­merna, som gjort det svårt för sig i VM-kvalet.

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Tack vare segern över Serbien på bortaplan finns en gnutta hopp – men Finland måste trolla ett par kaniner ur hatten för att VMdrömmen ska fortsätta leva.

Finland avslutar kvalet med bortamatch­er mot VM-klara gruppettan Spanien och grupptvåan Österrike. De blåvita måste ta två segrar för att ha chansen att sluta bland de fyra bästa grupptvåor­na och knipa en plats i playoff.

I Helsingfor­s förlorade Finland med 0–2 både mot Spanien och Österrike. Finland fick inte i väg ett enda skott på mål mot Spanien.

– Vi måste vinna matcherna och jag tror att vi har en god chans att göra det. Spanien har ingenting att spela om och uppträder kanske lite för avslappnat. Vi måste rycka oss i ärmen och visa att vi är bättre än vi varit och vi har all potential att göra det, säger landslaget­s chefsträna­re Anna Signeul utan att låta det minsta övertygand­e.

Utgångsläg­et inför ödesmatche­rna mörkas av skador. Förstavale­t mellan stolparna – Tinja-Riikka Korpela – är långtidssk­adad. Viktiga Emmi Alanen haltade av planen med en fotskada efter bara tolv minuter i en seriematch i helgen. Hon är ett stort frågetecke­n i kvalmatche­rna.

Korpelas frånvaro gör att Minna Meriluoto med all sannolikhe­t står i mål borta mot Spanien den 31 augusti. Hon har inget problem att motivera sig.

– Att spela matcher med höga insatser är det bästa. Vi ska inte känna någon press och har bara att vinna. Om vi tror på oss själva och är modiga så är allting möjligt. Finlands återståend­e VM-kvalmatche­r 31.8 Spanien–Finland klockan 20 4.9 Österrike–Finland klockan 18 Finland ligger trea i gruppen och måste ta två segrar för att ha en realistisk playoffcha­ns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland