Hufvudstadsbladet

Finländare i Bundesliga

-

●●Lukas Hradecky,

Leverkusen

Given etta bara han tillfriskn­at helt. Han opererades för en cysta på hakan i juli men är tillbaka i full träning. Ligapremiä­ren kan komma för tidigt. En av Bundesliga­s bästa målvakter de senaste säsongerna och den socialt begåvade och utåtriktad­e Hradecky är oerhört populär i Tyskland.

●●Joel Pohjanpalo,

Leverkusen

Skrev ett nytt långt kontrakt med klubben i somras. Och skadade sig i ”vanlig” ordning. Missar första delen av säsongen och sedan är det igen frågan om var han står i tränaren Heiko Herrlichs hierarki. Herrlich är själv en före detta toppanfall­are. Bara 23 år gammal men nu måste han börja få speltid. Hittills har det blivit ynka 21 matcher i Leverkusen.

●●Fredrik Jensen,

Augsburg

Fick sin drömflytt till Tyskland och nu gäller det att ta nästa steg i utveckling­en. Augsburg hade scoutat Jensen i ett års tid och klubben har en klar plan för honom. Kanske inte en spelare för startelvan direkt men den framfusige Jensen lär ta för sig under säsongen.

●●Niklas Moisander,

Werder Bremen

Veteranen som efter att han lade av i landslaget i viss mån försvunnit från radarn. Spelar mycket i Bremen och gjorde det bra i fjol då Bremen släppte in fjärde minst mål i hela ligan. Superproff­sig spelare som gjort en lång och fin karriär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland