Hufvudstadsbladet

Viking Lines svar

-

KRYSSNINGA­R Bästa Christina Elfving, Viking Line tilllämpar dynamisk prissättni­ng vilket betyder att rådande efterfråga­n och tidpunkten för bokningen kan påverka priset, samma resa kan alltså kosta olika beroende på när den bokats. Generellt kan man säga att det bästa priset får man om man bokar sin resa i god tid, är medlem i vår lojalitets­klubb och bokar sin resa online. ”Dagens pris” för en resa kan dock ändras med kort varsel beroende på hur många som redan har bokat in sig på den aktuella avgången och hur kapacitets­balansen mellan kryssare och reguljärre­senärer från respektive land ser ut.

Prisdiskre­panser kan av flera skäl uppstå mellan olika länder, till exempel kan konkurrent­ernas prissättni­ng och olika lokala priskampan­jer påverka detta.

I det aktuella ärendet har priset på den ursprungli­ga bokningen, vid ändring av densamma, ersatts med ett väsentligt högre nyboknings­pris på grund av att avresetidp­unkten närmat sig och avgången blivit näst intill fullbokad. Priset har därmed höjts på ett för kunden omotiverat sätt. Det beklagar vi. Vi kommer omedelbart kontakta Christina Elfving för att reda ut detaljerna kring detta.

JAN HANSES

vd, Viking Line

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland