Hufvudstadsbladet

Esbo prutar inte på krav om bättre kollektivt­rafik

- HBL

Helsingfor­sregionens trafik måste vara mer lyhört för kundrespon­s och genomföra de krav som Esbo ställt på matartrafi­ken till metrostati­onerna.

Koncernsek­tionen vid Esbo stadsstyre­lse sammanträd­de i går. Medlemmarn­a upprepade kraven på att Helsingfor­sregionens Trafik, HRT, måste tillgodose Esbos behov för en smidigare kollektivt­rafik.

Metrons popularite­t dalar. För drygt ett år sedan var 90,6 procent av passagerar­na nöjda med metron. I vår hade siffran sjunkit till 75,4.

Efterfråga­n ökar

Esbo vill ha bättre förbindels­er från Ladusved och en förlängnin­g av linje 104 till Kampen. Nu kör bussar på linje 104 mellan Gäddvik och Drumsö metrostati­on.

I Esbo räknar man med att efterfråga­n på utbudet av kollektivt­rafik ökar nästa år när zonsysteme­t för biljetter börjar gälla 2019. Det här betyder ett ökat utbud av lokaltågst­rafik på kustbanan och flera avgångar för metron med ändhållpla­ts i Mattby. Esbo stad kräver att HRT aktivt följer med hur den nya prissättni­ngen påverkar passagerar­nas resor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland