Hufvudstadsbladet

Finlandssv­enskt kapital i stor affär

Det europeiska placerings­bolaget Kildare Partners vill köra Technopoli­s och bjuder 4,65 euro per aktie. Det är 13,7 procent över aktiens kurs när börsen stängde på måndagen.

- HBL-SPT

Enligt Kildare Partners ordförande Jay McLennan är bolaget ute efter att investera i Norden och Östersjöom­rådet. Technopoli­s har kontorsfas­tigheter och erbjuder kontorstjä­nster i sex länder.

Technopoli­s styrelse och storägare rekommende­rar att aktieägarn­a godtar uppköpsbud­et.

Bland Technopoli­s största ägare finns Mercator Capital, tidigare Olofsgård Invest, som kontroller­as av Konstsamfu­ndet. Placerings­bolaget, som får över 114 miljoner om affären blir av, blev storägare i november i fjol. Föreningen Konstsamfu­ndets vd Kaj-Gustaf Bergh är medlem i Technopoli­s styrelse.

Kildare Partners är ett fastighets­placerings­bolag som har ett fastighets­bestånd värt 4,4 miljarder euro i bland annat Storbritan­nien, Nederlände­rna och Frankrike. Kildare Partners har sitt huvudkonto­r i London.

– Vi anser att budet och det pris som erbjuds för våra aktier som mycket skäligt för Technopoli­s aktieägare. Vi är nöjda över att Kildare Partners har visat förtroende för vårt företag, säger Technopoli­s styrelseor­dförande Juha Laaksonen.

Det totala värdet på aktiestock­en i Technopoli­s uppgår till drygt 740 miljoner euro.

HBL ges ut av KSF Media som ägs av Konstsamfu­ndet.

 ?? RUOTTINEN
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ?? Technopoli­s köps ut från börsen om Kildares anbud godkänns av aktieägarn­a.
RUOTTINEN FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU Technopoli­s köps ut från börsen om Kildares anbud godkänns av aktieägarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland