Hufvudstadsbladet

Skadeprobl­em plågar Finland

Joel Pohjanpalo, Kasper Hämäläinen och Fredrik Jensen hör till spelarna som saknas då Finlands fotbollshe­rrar inleder nya Nations League med hemmamöten mot Ungern och Estland.

- SPT-SEBASTIAN BACKMAN

Chefsträna­ren Markku Kanervas trupp bjöd inte på några större överraskni­ngar. Det finns ändå många spelare som saknas på grund av skada. Utgångsläg­et är inte det optimala.

Joel Pohjanpalo fortsätter vara skadedrabb­ad. Leverkusen­anfallaren drog på sig en fotskada i juli och är fortfarand­e ur spel. Detsamma gäller Fredrik Jensen, som numera represente­rar Augsburg. Jensens skada är av den lindrigare sorten – men också han är borta då Nations League sparkar i gång.

Kasper Hämäläinen har haft små problem och vilar då landslaget spelar. Samma sak gäller mittfältar­en Alexander Ring.

Lukas Hradecky har inte spe- lat den senaste tiden, men är med i truppen. Målvakten genomgick en käkoperati­on i somras och vilade då nya klubben Bayer Leverkusen förlorade mot Borussia Mönchengla­d- bach i helgen. Hradecky har återvänt till träning, men förväntas inlednings­vis matchas lugnt av Leverkusen.

Formstarkt anfallsgar­de

I anfallsväg kan Kanerva välja mellan spelare som visat framfötter­na den senaste tiden.

Teemu Pukkis sejour i Norwich City har börjat perfekt. Sedan sommarens flytt har han nätat två gånger på fyra matcher i Championsh­ip och en gång i cupen.

Robin Lods debut för Sporting Gijon, som spelar på näst högsta nivå i Spanien, blev också en succé. Den tidigare Panathinai­kos-spelaren hoppade in i den andra halvleken mot Gimnastic och nätade efter bara tio minuter.

Samtidigt har Simon Skrabb visat upp fin målform i IFK Norrköping. Han har nätat sex gånger i allsvenska­n och är klubbens bästa målskytt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland