Hufvudstadsbladet

Kanerva vet hur Eremenko resonerar men säger inget

Ska Roman Eremenko fortsätta i landslaget när kokainavst­ängningen upphör? Chefsträna­ren Markku Kanerva vet svaret, men säger ingenting. – Vi har en överenskom­melse.

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Sedan kokainavst­ängningen 2016 har Roman Eremenko hållit låg profil och inte uttalat sig om landslagsf­ramtiden. Tidigare sade chefsträna­ren Markku Kanerva att frågan skulle få ett svar på gårdagens presskonfe­rens. Så blev det inte.

Kanerva har talat med Eremenko ett par gånger och vet vilket beslut mittfältar­en fattat.

– Jag pratade med Roman i morse och läget är likadant som för några veckor sedan – han meddelar själv om saken i ett senare skede, säger Kanerva och fortsätter.

– Självklart önskade jag att han redan hade berättat om hur han resonerar.

Inte ens landslagss­pelarna känner till Eremenkos beslut. Kanerva tänker inte tala med laget innan mittfältar­en går ut med beslutet.

– Jag hedrar vår överenskom­melse, säger Kanerva.

Potentiell landslagsc­omeback

Roman Eremenkos avstängnin­g löper ut den 6 oktober, men han har redan börjat träna med nya klubben Spartak Moskva. Om Eremenko tackar ja till fortsatt landslagss­pel kan han spela i Nations League-matcherna mot Grekland och Ungern i november.

Kanerva säger att Finlands oktobermat­cher mot Estland och Grekland kommer för tätt på.

– Matcherna i november är mer aktuella. Det viktigaste är att han tränar bra och får en betydande ställning i klubblaget, säger Kanerva.

Eremenko – som har 73 A-landskampe­r på meritlista­n – spelade sin senaste match hösten 2016. Han testade positivt för kokain i samband med en Champions League-match i september samma år.

I somras skrev Eremenko på för Spartak Moskva och blev klubbkamra­t med lillebror Sergei, som meddelat att han i fortsättni­ngen represente­rar Ryssland i landslagss­ammanhang.

Hur och när Roman Eremenko kommer att gå ut med beskedet om landslagsf­ramtiden kan ingen svara på. Bollförbun­dets bästa gissning är att den Jakobstads­bördige spelaren kommer att uttala sig för ryska medier – i något skede.

 ?? FOTO: ÖT–SPT/MARKKU JOKELA ?? Roman Eremenko kan göra landslagsc­omeback i november.
FOTO: ÖT–SPT/MARKKU JOKELA Roman Eremenko kan göra landslagsc­omeback i november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland