Hufvudstadsbladet

Lepistö byter stall – ”viktigt steg framåt”

Lotta Lepistö går över till det nygrundade proffsstal­let Trek.

- MARCUS LINDQVIST 029 080 1353, marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Finlands stjärncykl­ist Lotta Lepistö lämnar schweizisk­a Cervelo-Bigla efter den här säsongen och går över till det nya brittiska stallet Trek. Hon är ivrig över det nya kontraktet.

– Det är ett viktigt steg framåt för min utveckling. Jag väntar med spänning på att få bekanta mig med det nya teamet, säger hon.

Det här är Lepistös, 29, femte säsong i Cervelo-Bigla. 2017 var hennes mest framgångsr­ika år hittills, då hon vann vårklassik­erna GentWevelg­em och Dwars door Vlaanderen samt VM-brons i lagtempo. 2016 vann hon VM-brons i landsvägsl­oppet och lagtempot.

Den här säsongen vann hon sin sjunde raka FM-titel i linjelopp och tog också en etappseger i OVO Energy Women’s Tour i Storbritan­nien. Förutsättn­ingarna är utmärkta i Trek, som bygger ett starkt lag.

Lagets ledare är den brittiska cykelstjär­nan Lizzie Deignan, som bland annat vunnit VM-guld och OS-silver i linjelopp. Som sportdirek­törer har Trek anlitat den dubbla världsmäst­aren Giorgia Bronzini och VM-bronsmedal­jören Ina Teutenberg. Bronzini som planerar att avsluta sin aktiva karriär efter den här säsongen har över 80 segrar på velodromen och landsvägen, medan Teutenberg firat över 200 segrar.

– Det är fint att få jobba med ett så starkt lag, i synnerhet Ina och Giorgia. Jag vill lära mig allt av dem och hjälpa laget att nå framgångar och nå toppen, säger Lepistö.

– Jag vill att vi vinner så mycket som möjligt som ett lag. För mig skulle det vara ytterst cool att vinna en vårklassik­er och göra ett bra lopp i VM i Yorkshire.

Trek inleder sin första säsong i damernas World Tour 2019. Laguppstäl­lningen är inte ännu färdig, men Trek har bland annat värvat amerikansk­an Ruth Winder, 25, och australisk­an Lauretta Hanson, 23. Båda är ytterst begåvade och Winder har redan den här säsongen vunnit en etapp i damernas Giro d’Italia.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? Lotta Lepistö har bland annat vunnit tre VM-brons under de två föregående säsongerna.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI Lotta Lepistö har bland annat vunnit tre VM-brons under de två föregående säsongerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland