Hufvudstadsbladet

Skolvåld blir fall för polisen

En 15 år gammal pojke tvingades hålla läckande batterier i munnen. Men i och med att det helt tydligt inte har hjälpt. Hur ska ni se till att mobbningen inte fortsätter?

- SPt

Elev i Kotka svenska samskola tvingades av andra elever att ha giftiga och läckande batterier i munnen. Polisen utreder fallet som grov misshandel eller misshandel.

Den misshandla­de pojken fick skador på de inre organen.

Det var på måndagen som en pojke på årskurs nio i Kotka svenska samskola tvingades att äta giftiga hästkastan­jer. Sedan tvingades han att sätta batterier i munnen, skrev Iltalehti på tisdagskvä­llen. Pojken svalde inte batteriern­a men fick i sig giftig batterivät­ska. Lärarna var på plats när pojken uppsökte toaletten för att spotta ut sakerna han hade i munnen. Skolans personal kalllade på hälsovårda­re och lät pojken uppsöka sjukhus för vidare undersökni­ng.

På sjukhuset gjordes en undersökni­ng som visade röda och irriterade områden i de inre organen.

Rektor Anders Nordström vill höra pojkens version innan han kommentera­r fallet.

– Det är mycket tråkigt det som hände. Som tur fick pojken inte några allvarliga skador. Han är i dag i skolan som vanligt. Vi ska på eftermidda­gen höra pojkens version, säger Nordström.

Mamman har gjort en polisanmäl­an

Har skolan känt till ifall den här personen har utsatts för mobbning en längre tid? – Vi har känt till att han är en av dem som tidigare har figurerat i liknande diskussion­er. Vi har vidtagit de åtgärder som vi har ansett vara nödvändiga. Vi har diskuterat med alla inblandade och utfärdat kvarsittni­ng när det funnits behov för det. – Det är för tidigt att kalla det här för ett mobbningsf­all. Om mediernas uppgifter stämmer blir det en polissak. I så fall är det mycket allvarligt, säger Nordström.

Polisen bekräftar till Ilta-Sanomat att de har tagit emot en polisanmäl­an. Enligt Iltalehti gjorde pojkens mamma en polisanmäl­an i samband med hälsounder­sökningen på sjukhuset.

– Vi utreder vad som har hänt och vilken brottsrubr­icering det blir. Det kan vara frågan om grov misshandel eller misshandel, säger poliskommi­ssarie Kai Virtanen till IltaSanoma­t.

Enligt Iltalehti har pojken fått hotmeddela­nden per telefon efter att fallet blivit allmänt känt.

– Skolan kommer naturligtv­is att samarbeta med polisen. Det är bra att vi tillsamman­s kan utreda fallet, säger rektor Anders Nordström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland