Hufvudstadsbladet

Macron anlände till Finland

Ett tusental personer var på plats vid Salutorget i Helsingfor­s i går kväll för att ta emot Frankrikes president Emmanuel Macron med fru.

- HBL

Frankrikes president Emmanuel Macron och fru Brigitte Macron inledde sitt två dagar långa statsbesök i Finland i går kväll och anlände till presidente­ns slott vid 20-tiden.

Under kvällen åt det franska presidentp­aret middag med president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio. I dag följer förhandlin­gar mellan Macron, Niinistö och statsminis­ter Juha Sipilä (C).

Förhandlin­garna väntas fokusera på frågor som berör EU:s framtid och försvarspo­litik. Macron försöker exempelvis locka med Finland i en snabbinsat­sstyrka som ska kunna användas i världens krishärdar.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Sauli Niinistö och Jenny Haukio tog emot Emmanuel och Brigitte Macron på slottsgård­en. Lite senare gjorde presidentp­aren en avstickare mot Salutorget för att hälsa på folket i publiken.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Sauli Niinistö och Jenny Haukio tog emot Emmanuel och Brigitte Macron på slottsgård­en. Lite senare gjorde presidentp­aren en avstickare mot Salutorget för att hälsa på folket i publiken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland