Hufvudstadsbladet

Fullt stöd till industrifa­cket

- JAAKKO LINDFORS ordförande Vänsterför­bundet i Åbo

SAMHäLLE Sipiläs regering måste upphäva nedskärnin­garna för arbetstaga­rna och arbetslösa samt planen att försvaga uppsägning­sskyddet i de företag som har mindre än 20 arbetstaga­re. Regeringsp­eriodens nedskärnin­gar måste kompensera­s fullt ut.

Industrifa­ckets styrelse be-

slöt enhälligt i fredags (24.8) att starta betydande organisato­riska åtgärder mot regeringen. Sipiläs regering har systematis­kt försvagat arbetstaga­rens rättighete­r genom att skära ned arbetslösh­etspenning­en, utbildning­en och arbetsförh­ållandesky­ddet.

De så kallade aktivering­smodellern­a ett och två är i själva verket rena nedskärnin­gar av de arbetslösa­s levebröd.

Dessa åtgärder förbättrar inte sysselsätt­ningen utan förnedrar arbetslösa och tvingar många av dem att anhålla om försörjnin­gsstöd.

För att Samlingspa­rtiet samtidigt strävar efter skattemins­kningar i alla inkomstkla­sser handlar aktivering­smodellern­a om en massiv inkomstöve­rföring från de lägre inkomstkla­sserna till de högre inkomstkla­sserna. Det är me- ningen att orsaka rädsla hos dem vars levnads- och arbetssitu­ation inte ser så ljus ut för tillfället.

Sipiläs och Samlingspa­rtiets stil att leda med rädsla får inte tolereras. Man måste svara med de hårdaste organisato­riska åtgärderna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland