Hufvudstadsbladet

Systrarna Williams möts i US Open

Systrarna Serena och Venus Williams kommer att mötas i US Open på fredag. – I vanliga fall skulle jag uppmana er att heja på mig. Men, vem ni vill – mig eller Venus – funkar, säger Serena efter att ha besegrat tyska Carina Witthoeft på onsdagskvä­llen.

- HBL-TT-AFP

Vinnaren i matchen på fredag går vidare till nästa omgång med de 16 bästa.

– Det är så tidigt i turneringe­n men det är som det är. Det är inte hela världen. Vi skulle hellre ha mötts senare. Vi kommer båda att komma ut som vanligt och spela vårt bästa inför er, säger Serena Williams efter sin match på onsdagskvä­llen lokal tid.

Sexfaldiga mästarinna­n Serena vann över Witthoeft med 6–2, 6–2 i matchen som bara varade i en timme och sju minuter på onsdagskvä­llen.

– Det är alltid så bra publik på kvällen. Det är helt fantastisk­t att spela inför den här publiken, säger en nöjd Serena Williams efter segern.

Systern Venus, som vann US Open år 2000 och 2001, vann sin senaste match över italienska Camila Giorgi med 6–4, 7–5.

Systrarna har inte mötts så tidigt i en grand slam-turnering sedan Australian Open 1998. Senast de möttes, i en turnering i Indian Wells tidigare i år, vann Serena över Venus.

Senast systrarna möttes i en grand slam-turnering var 2017 då Serena vann i raka set.

US Open backar – ber om ursäkt

Alizé Cornet tog av sig tröjan – och varnades för osportslig­t uppträdand­e. Men när Novak Djokovic och flera andra herrspelar­e gjorde samma sak utdelades ingen varning.

Nu ber arrangören för grand slam-tävlingen US Open i New York om ursäkt.

”Alla spelare får byta sina tröjor när de sitter i sina stolar. Det är inget brott mot reglerna”, skriver organisati­onen i ett uttalande.

”Vi beklagar att Ms Cornet fick en varning. Vi har uppdaterat vår policy och det kommer inte att hända i framtiden.”

Matcherna i US Open har plågats av extrem värme, och under Johanna Larssons seger mot just Alizé Cornet nådde temperatur­en 32 grader.

Nadal vidare – Murray utslagen

Världsetta­n och US Open-mästaren Rafael Nadal tog sig vidare till tredje omgången med en seger över kanadensar­en Vasek Pospisil i tre raka set med siffrorna 6–2, 6–4, 6–2.

Båda spelarna fick varningar för att ha tagit för lång tid på sig med sina servar.

I nästa match möter Nadal den 27-seedade ryssen Karen Chatjanov, som besegrat italienare­n Lorenzo Sonego med siffrorna 7–5, 6–3, 6–3.

Det tog stopp för comebackan­de britten Andy Murray redan i andra matchen i turneringe­n. Spanjoren Fernando Verdasco vann över Murray med siffrorna 7–5, 2–6, 6–4, 6–4.

31-seedade Verdasco har tidigare förlorat 13 av 14 matcher mot den tidigare världsetta­n Murray, som vann US Open 2012.

– Jag slog honom bara i Australian Open 2009, så den enda matchen jag vunnit mot honom var en grand slam-match. Det gav en del motivation till att komma hit och försöka slå honom igen, säger Verdasco efter matchen.

US Open är den första grand slam som Murray spelar sedan Wimbledon förra året, på grund av en höftskada som opererades i januari. Han hade själv i förväg sagt att han inte skulle vinna i år.

I måndags vann Murray över australier­n James Duckworth.

I tredje matchen kommer Verdasco att möta tredjeseed­ade argentinar­en Juan Martin del Potro.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/MATTHEW STOCKMAN ?? Venus Williams ställs mot systern Serena i US Open.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/MATTHEW STOCKMAN Venus Williams ställs mot systern Serena i US Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland