Hufvudstadsbladet

Ny kanonhäst för Ingmans

-

År 2012 vann Brad De Veluwe Derbyt och gjorde en storartad karriär inom travsporte­n. Nu har stall Ingman igen fått fram ett verkligt löfte, den fyraårige valacken Hachiko De Veluwe (Timoko – Muscles Yankee), som på lördagen tävlar om 150 000 euro. Valacken tog en jättegalop­p i försöket men spurtade av sällan skådat slag till seger på 13,2. Han står i träning hos Timo Nurmos som tillsamman­s med Gloria Web och Builder’s Caviar fick alla sina tre hästar till final. En dubbelelle­r rent av en trippelseg­er skulle inte förvåna. Därtill deltar hans tränade Mellby Fire på söndagen i det svenska Derbyt. Hästen tyglas där av Mika Forss som i Vermo kör Cameron Evo. Hingsten ägs av inte okända Kari Lähdekorpi och Iivo Niskanen.

Favoriten

Le Gros Bill hör inte till de största favoritern­a men han är snabb från start och tar säkert ledningen. Om han inte klarar segern är loppet öppet och då behövs rejäl gardering.

Svarta hästen

Den mest spelade hästen är Ranch Kelly i det Finländska Mästerskap­et. Stoet har varit oerhört framgångsr­ikt men nu möter hon stenhårda hingstar och händelsefö­rloppet kan bli ett annat. Atupem utmanar närmast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland