Hufvudstadsbladet

Sipilä redo att fördubbla flyktingkv­oten

Statsminis­ter Juha Sipilä anser att Finland kunde fördubbla sin flyktingkv­ot. I Yles morgon-tv lovade han arbeta för att höja Finlands bistånd.

- SPT

Statsminis­ter Juha Sipilä (C) anser att Finland kunde fördubbla antalet kvotflykti­ngar. Sipilä uttalade sig i Yles Morgonetta­n i går.

Enligt Sipilä kräver ökningen av antalet kvotflykti­ngar ändå att EU:s genomför sina planerade åtgärder kring invandring­en. Bland annat planerar EU att skapa asylcentra, där den asylsökand­es situation kartläggs och där det avgöras om sökanden har rätt till asyl.

Dessutom vill EU ha skärpta gränskontr­oller.

Sipilä verkade hoppfull om att EU:s flyktingre­former blir verklighet. Enligt honom är till och med de länder som inte vill ta emot flyktingar positivt inställda till reformerna.

Ifall Finland fördubblar sin flyktingkv­ot innebär det att Finland inom ramen för den skulle ta emot 1 500–2 000 asylsökand­e.

Sipilä sade också att han kommer att arbeta för att höja Finlands bistånd till fattigare länder. Enligt honom bör Finland sikta på att nå målet med en biståndsbu­dget på 0,7 procent av bnp.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? Statsminis­ter Juha Sipilä (C) tror att EU når enighet om flyktingpo­litiken och migratione­n. I så fall kan Finland fördubbla sin flyktingkv­ot, säger statsminis­tern.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI Statsminis­ter Juha Sipilä (C) tror att EU når enighet om flyktingpo­litiken och migratione­n. I så fall kan Finland fördubbla sin flyktingkv­ot, säger statsminis­tern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland